Categories: Politica

Iohannis nu vrea sa-i ia locul lui Antonescu, dar unificarea dreptei e obligatorie

Unificarea dreptei este obligatorie, în vederea alegerilor prezidențiale din toamnă. Declarația îi aparține vicepreședintelui PNL, Klaus Iohannis, care crede că discuțiile între partide nu trebuie personalizate, în funcție de liderii formali sau informali ai acestora. Primarul Sibiului susține că nu intenționează să candideze la președinție, în locul lui Crin Antonescu.

Aflat în campanie electorală la Timișoara, Klaus Iohannis, vicepreședinte PNL, spune că liberalii nu se tem de o nouă alianță politică, după experiența USL. Totuși, există nuanțe, iar eventualele discuții nu pot fi purtate decât după alegerile europarlamentare. „Nu știu dacă este o chestiune de încredere în partide. În România, alianțele politice s-au tot făcut și desfăcut pe diverse motive, așa cum a fost și cazul USL. Nu am o rețetă pentru unificarea dreptei și nu aș putea să dau o soluție. Discuțiile se vor purta după eurorparlamentare. Atunci, o astfel de discuție nu numai că este oportună, ci și obligatorie, pentru a vedea în ce ecuație putem să coagulăm dreapta, în vederea câștigării alegerilor prezidențiale”, susține Iohannis. Primarul Sibiului, care ar deveni premier în cazul în care Crin Antonescu ar ajunge președinte, spune că nu vizează prima funcție în stat, deși beneficiază de un capital de încredere mult mai mare decât fostul co-lider al USL. „Vom avea un candidat de stânga, este clar acest lucru, și la fel de clar este că, dacă avem cinci sau șase candidați de dreapta, șansele noastre sunt mult mai reduse. Cel mai puternic contracandidat pentru stânga este Crin Antonescu. Acesta are toate șansele să coaguleze dreapta într-o formulă care urmează să fie stabilită. Încă de când am venit în PNL, unul dintre obiective a fost să-l sprijin pe Crin Antonescu să devină președintele României. Nu mi-am dorit să-i iau locul”, a mai declarat Klaus Iohannis. Acesta nu exclude o colaborare cu Partidul Mișcarea Populară, al cărui vector de imagine este Elena Udrea. „Cred că nu trebuie să personalizăm foarte mult colaborările dintre partide. Nu cunosc niciun partid din România care se confundă cu o persoană. Și cred că e bine acest lucru”, spune vicepreședintele liberal.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

58 de secunde ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago