Categories: Politica

PP-DD vrea intermodal la Sinandrei, pe terenul lui Nicolae Man

Deputatul PP-DD de Timiş, Adrian Diaconu a făcut o interpleare ministrului Transporturilor, Dan Şova prin care cere schimbarea destinaţiei pentru viitorul centru intermodal din Timiş. În loc de Remetea Mare, deputatul PP-DD a propus Sînandrei. Diaconu i-a prezentat joi, planul său şi ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. PP-DD a adunat o listă lungă de avantaje care ar rezulta din schimbarea destinaţiei intermodalului. Ternul cu pricina aparţine omului de afaceri Nicoale Man. Acesta voia în trecut să facă aici ceva asemănător cu un centru intermodal. Criza i-a retezat însă aripile.
„La Sînandrei avem descărcare de pe autostradă, avem triaj, piaţă de gross, e centura şi accesul direct la aeroport. Avantajul cel mai mare este că s-ar prinde finanţare pe programul operaţional sectorial transporturi care trebuia să se trermine în 2013 dar s-a prelungit până în 2015. La Sînandrei unele lucuri sunt finalizate, altele în diverse faze. Clar până la finalul lui 2015, dacă intermodalul s-ar construi acolo ar trebui să fie funcţional. Cu un singur proprietar obţii clar un preţ mai bun, decât să stai să negociezi pentru fiecare parcelă în parte la Remetea Mare. Acolo totul este aproape funcţional”, ne-a declarat deputatul PP-DD, Adrian Diaconu
Ternul de la Sînandrei ce aparţine omului de afaceri Nicolae Man are mai multe avanataje la prima vedere. Terenul este scos din circuitul agricol, are aprobare de PUD, aprobare de la calea ferată de acces, este la 5 kilometri de Ronaţ, are descărcare direct de pe autostradă şi căile de acces sunt făcute. Există 4 kilometri de drum în platformă, beneficiază de şase linii de curent de 12,5 megawati, apă canalizare, centru administrativ, platforme de 30.000 de mii metri pătraţi pietruite şi un hectar de teren betonat.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cele mai întâlnite mituri despre blackjack

Blackjack este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume. Este practicat de…

14 minute ago

Muncitorii lucrează deja pe șantierul autostrăzii Margina – Holdea/FOTO

Asocierea care se va ocupa de realizarea porțiunii lipsă din autostrada A1, Lugoj – Deva,…

26 de minute ago

Timişoreanul Flavius Biea și Ronald Gavril, cu centurile „pe masă” la Craiova

Flavius Biea, cel de al cincilea român campion mondial la box profesionist după Mihai Leu,…

O oră ago

S-a făcut dreptate! Doi demnitari din Timișoara au aflat că vor lua leafa fără să muncească

N-am să înțeleg nici în ruptul capului de la ștampila de vot de ce li…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 16 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago