Categories: Administratie

S-a stabilit: pavaj fara rosturi, pentru doamne, in zona Cetate

Timișorencele nu-și vor rupe picioarele în pantofi cu tocuri pe străzile nou amenajate din zona Cetate. După o lună și jumătate de studiu, primăria a stabilit varianta finala a pavajului care va fi pus pe arterele pietonale. În această perioadă se lucrează la Strada Fără Nume, care va fi prima pavată în forma finală, cu trei tipuri de piatră și fără rosturi pe mijloc.

În luna aprilie, recent întors din Spania și Portugalia, primarul Nicolae Robu anunța că urmează să discute cu arhitecții care se ocupă de zona Cetate, pe tema sensibilă a pavajului. „Tot timpul s-a discutat numai despre piatră naturală, dar să fie pusă bine, pentru că cineva lansează tot felul de zvonuri… Am cerut ca piatra naturală să fie astfel montată încât să nu existe rosturi, să nu existe denivelări (…) Acestea sunt pretenţiile mele, care cred că sunt normale”, spunea edilul. Acesta susținea că e dispus la orice soluție, câtă vreme „când calci nu se mişcă piatra”.

În aceste zile se muncește din greu pe Strada Fără Nume, vizavi de Librăria Școlarul, unde s-au făcut primele teste de pavaj. Muncitorii scot pietrele cubice montate deja, iar în zilele următoare va începe re-pavarea. „Se va pune forma finală a pavajului, ceea ce s-a făcut până acum a fost doar pentru testare. Pe străzile care vor fi străzi de flux pietonal important – Lucian Blaga cu Alecsandri, Mercy și Eugeniu de Savoya – va fi așa cum am spus: pe mijloc piatră naturală de dimensiuni mari, tăiată precis, fără rosturi, apoi înspre zid, pe ambele părți, va fi piatră cioplită, cubică, dar cu muchiile destul de drepte, încât să nu fie rost mare între ele, și înspre zid, circa jumătate de metru, va fi cu piatră cioplită de șase centimetri. Fluxul pietonal va putea fi pe mijlocul străzii, așa cum firesc pe o stradă pietonală, unde se va merge comod”, a declarat, marți, Nicolae Robu. Acesta consideră că e varianta cea mai bună și spune că pentru celelalte artere a fost aleasă o altă soluție, de asemenea cu piatră cubică. „Pe străzile secundare, să zicem, pe cele unde vor fi terase și căile de acces spre magazine, va fi piatră cioplită cu latura de 12 centimetri”, a mai spus edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago