Categories: SănătateUltima ora

Un nou scandal la Spitalul Athena: medici acuzati de trafic de ovule! / FOTO

Mascații au luat cu asalt din nou, joi dimineață, Spitalul Athena. Directorul clinicii, medicul grec Konstantinos Giatras, este acuzat de trafic de ovule. El a fost adus de acasă de anchetatori, care au început și percheziționarea spitalului. Din primele informații, în rețeaua de trafic de organe sunt implicați medici și asistente de la spitalul private, dar trei „donatoare” și 12 mame-surogat.


Cinci percheziții au avut loc joi dimineață, patru acasă la medici și asistente angajați la Spitalul „Athena”, iar una, chiar la clinică. Anchetatorii sunt pe urmele unei rețele de traficanți de ovule. Acestea erau recoltate de la trei studente, care primeau bani în schimbul operațiunii. Suma este de 300 de euro. În România, recoltarea de ovule nu este interzisă, dar se poate face numai benevol, femeia fiind obligată să dea și o declarație notarială în acest sens. Șeful clinicii, dr. Konstantinos Giatras, și cel al laboratorului de la „Athena”, ambii cetățeni greci, promiteau, se pare, cuplurilor care nu puteau avea copii că le aduc ovule din străinătate. În realitate, acestea erau recoltate de la studente. În rețea sunt implicate, din câte se pare, și 12 mame-surogat care au acceptat să fie înseminate cu ovule gata fecundate. Pentru o astfel de inseminare, cuplurile cu probleme de fertilitate plăteau 4.000 de euro.

În octombrie 2013, Spitalul „Athena” a fost percheziționat de mascați, după ce polițiștii de la Investigarea Fraudelor aveau suspiciuni că au fost făcute decontări false de servicii. Altfel spus, o parte din serviciile medicale trecute în actele propuse spre decontare către CJAS nu existau în fișele pacienților, iar spitalul a primit bani care nu i se cuveneau. În acest caz, prejudiciul s-a ridicat la aproximativ 150.000 de lei. Conform prezentării de pe site-ul propriu, Spitalul Athena poate asigura, anual, 4.000 de intervenții chirurgicale în specialități diferite, dar și 5.000 de nașteri. Unitatea sanitară se afla în relație contractuală cu CJAS Timiș din anul 2010. În ultima perioadă, clinica demarase o campanie agresivă de promovare a serviciilor sale, cu reduceri de circa 40% la pachetele pentru nașteri.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago