Categories: Administratie

ANL contrazice Primaria Timisoara in scandalul blocurilor de pe Miloia

Agenția Națională de Locuințe susține că nu se pune problema ca o parte din blocurile construite la Timișoara, pe strada Miloia, să nu fie în legalitate.  Atât primarul Nicolae Robu, cât și viceprimarul Traian Stoia au declarat că acestea au fost ridicate fără autorizație de construire, astfel că nu pot vândute chiriașilor, pentru că, practic, nu… există.

Blocurile B8-B12 de pe strada Miloia, construite prin ANL, au o situație extrem de complicată. Reprezentanții PMT susțin că acestea au fost construite fără autorizație, iar oamenii care locuiesc în cele 80 de apartamente sunt într-o situație foarte neplăcută. Ei plătesc chirie pentru niște locuințe pe care nu au șanse să le cumpere în viitorul apropiat, deși legea le-ar da voie. „Părțile – adică primaria și cei de la ANL – sunt reticente în a-și asuma vreo responsabilitate, fiecare spunând că obligațiile ar reveni celeilalte părți. ANL spune că ei ne-au predat cladirea, noi am semnat de primire. Cei din primărie zic că ANL a construit-o fără autorizație, ei întreabă de ce am semnat de primire”, declara, în aprilie, viceprimarul Traian Stoia.

Oficialii PMT cred, în continuare, că lucrurile se pot rezolva, dacă ANL va plăti suma necesară obținerii autorizației de construire. În caz contrar, vor face apel la instanță. În replică, reprezentanții ANL susțin altceva. Aceștia afirmă că totul s-a făcut conform legii, iar reprezentanți ai primăriei chiar au fost în comisia de recepție a lucrărilor. „Precizăm că Agenţia Naţională pentru Locuinţe a realizat lucrările de construcţii-montaj la cele 160 de locuinţe situate în Zona Miloia, municipiul Timişoara, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare în domeniu, inclusiv a obligaţiilor asumate prin Convenţia nr. SC2003-4096/11.03.2003 prin care terenul, în suprafaţă de 6.183 mp, a fost transmis în folosinţa gratuită a ANL pe durata executării construcţiei de locuinţe. De asemenea, recepţia la terminarea lucrărilor s-a realizat cu respectarea prevederilor HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora, cu modificările şi completările ulterioare. Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor la blocurile din municipiul Timișoara a fost constituită prin Decizie a Directorului General al ANL şi a fost formată din 3 (trei) reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Timişoara şi 2 (doi) reprezentanţi ai ANL”, se arată într-un comunicat de presă al ANL.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

5 ore ago