Categories: PoliticaUltima ora

Ciuhandu pariaza pe PSD pentru salvarea Timisoarei de „ridicolul” Robu

Reconfigurarea majorității din CL Timișoara l-a readus în prim-plan pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu. Acuzat de actualul edil că, alături de PSD-iști și frații Cristescu, complotează pentru a pune mâna pe oraș, Ciuhandu îi răspunde lui Robu, pe care îl face „frustrat” și „ridicol”. Țărănistul crede că noua asociere cu PSD va duce la continuarea proiectelor sale și la susținerea guvernamentală a acestora!

Vineri dimineață, PNȚCD va avea din nou viceprimar, după doi ani de pauză. Totul, în urma înțelegerii dintre țărăniști și PSD. Primarul Nicolae Robu a explicat în stilul propriu această alianță: „Voi face acum o nouă dezvăluire: artizanii acestei noi majorități sunt: Titu Bojin, Sorin Grindeanu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu (da, ați citit bine!), probabil speriat de PSD pentru neregulile comise cât a fost primar și – cine alții dacă nu ei? – celebrii frați Cristescu, neîmpăcați că n-au nicio putere asupra Primăriei Timișoarei cu mine că primar”.

Replica fostului edil șef Gheorghe Ciuhandu a venit după două zile. E oricum un lucru neobișnuit ca acesta să răspundă vreunui atac. Ciuhandu susține că Robu a ajuns primar doar pentru că el n-a vrut să candideze din partea USL, deși fusese rugat direct de Victor Ponta și Crin Antonescu. „Pe fondul acestei situații a ajuns dl Robu să candideze din partea USL și să ocupe funcția de primar – adică din postura de rezervă sau înlocuitor de nevoie. Aceasta este realitatea pe care dl Robu o cunoaște foarte bine și care explică frustrarea pe care o manifestă față de mine. Din păcate, frustrarea dlui Robu nu s-a oprit aici. În cei doi ani de mandat care s-au scurs până acum a căutat să își atribuie în mod abuziv proiecte care, de fapt, provin din administrația Ciuhandu (…) reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor Begăi, pasajul de la Michelangelo – toate acestea sunt proiecte pe care dl Robu le-a moștenit și la care nu are nicio contribuție”, susține fostul primar. Ciuhandu spune și care sunt singurele proiecte pe care și le poate asuma Robu: finanțarea lui ACS Poli și palmierii. Nici viitorul nu sună prea bine: „Ca proiecte de viitor, dl Robu vorbește de metrou în Timișoara și de pasaj subteran prin fața operei, ceea ce denotă o lipsă crasă de realism, de spirit tehnic, dar și de simț al ridicolului”.

„A mă asocia (…) de legături obscure cu frații Cristescu, de care chiar dânsul afirma la un moment dat că i-au finanțat campania electorală, sunt niște minciuni care nu au nicio legatură cu realitatea (…) Nu ascund faptul că după destrămarea USL, anumite partide au dorit să se consulte cu mine în calitate de fost primar și de membru al PNȚCD, între care consilierii locali UpT (PNȚCD + FDGR), reprezentanți ai PSD, dar și dl viceprimar PNL Dan Diaconu”, mai susține fostul primar al Timișoarei.

Într-un mod curios, deși pe tot parcursul mandatelor sale s-a plâns de lipsa de susținere de la centru, Gheorghe Ciuhandu crede acum că semnarea unui protocol administrativ cu PSD ar putea rezolva această problemă! „Sper că protocolul administrativ între PSD și consilierii locali ai UpT, cu desemnarea dlui Bogdan Herzog în funcția de viceprimar, poate asigura continuarea proiectelor demarate de administrația Ciuhandu, susținerea guvernamentală a acestora și implicit deblocarea orașului”, susține fostul primar. La finalul articolului găsiți integral comunicatul lui Gheorghe Ciuhandu. replica gheorghe ciuhandu

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago