Categories: Politica

„Coalitia impotriva Timisoarei” are timp 60 de zile sa devina… inteleapta!

Până la toamnă, teoretic, va fi liniște. „Coaliția împotriva Timișoara”, așa cum a numit-o primarul Nicolae Robu, nu poate propune schimbarea viceprimarului decât peste cel puțin 60 de zile. După scandalul de vineri, Robu nu l-a atacat însă prea tare pe Bogdan Herzog, cel care ar fi trebuit să-i ia locul lui Diaconu.

Primarul Nicolae Robu a găsit un nume pentru noua alianță din consiliul local. „Și liberalii, și ceilalți aliați de dreapta, cu concursul unui om care a dat dovadă de demnitate, Petrică Folică, și cu ajutorul unei persoane despre care nu vreau să spun mai mult de atât, am reușit să dejucăm măcar o parte din jocul incorect pus în scenă de «Coaliția împotriva Timișoarei”, care funcționează deja de ceva vreme”, a declarat Robu. Acesta a vorbit și despre Bogdan Herzog. „Are convingeri politice în totală disonanță cu ale majorității timișoreni. Altfel, nu-i contest diversele calități și capacități, și nici măcar dreptul de a avea acele convingeri. Consider însă că era inacceptabil ca un om cu astfel de convingeri să fie viceprimarul Timișoara”, susține edilul. El a fost însă mult mai acid la adresa fostului primar Gheorghe Ciuhandu, care ar fi „complotat” cu PSD. „Aceiași oameni cărora nu le pasă de oraș s-au reunit într-o încercare disperată de a face ca nici alții să nu aibă realizări, dacă ei sunt incapabili de a le avea. Pentru că n-a făcut față singur, PSD s-a gândit să reactiveze omul care a ținut Timișoara blocată timp de 16 ani, pe Gheorghe Ciuhandu, sperând că vor putea să stopeze ceea ce se întâmplă pozitiv în orașul nostru”, a declarat actualul primar. Nicolae Robu habar n-are ce va urma, dar face apel la… înțelepciune! „Sper ca oamenii să se înțelepțească, să fi învățat ce a fost de învățat și să lase ambițiile ieftine, vanitățile, la o parte, și, dacă nu pun umărul pentru bunul mers al lucrurilor, măcar să nu ne împiedice”, a conchis edilul. O nouă încercare de schimbare a viceprimarului, susține Robu, nu poate avea loc mai devreme de 60 de zile de la precedenta. Având în vedere și vacanța de vară, o eventuală acțiune de acest fel ar putea fi programată la începutul toamnei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

10 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

12 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

15 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

15 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

16 ore ago