Categories: Politica

Fratii Cristescu il acuza pe Robu de dezinformare si manipulare

Încă o reacție neașteptată, în urma declarațiilor politice făcute, în ultimele zile, de primarul Nicolae Robu. După cea a fostului edil șef Gheorghe Ciuhandu, care a spus că alianța cu PSD e singura care poate salva Timișoara de „penibilul” actualului primar, a venit rândul fraților Cristescu! Cei doi oameni de afaceri neagă, așa cum era de așteptat, orice implicare în discuțiile politice.

Acuzați de Nicolae Robu, care a spus despre ei că, de când a ajuns el pe CD Loga 1, nu-și mai pot face mendrele, Marius și Emil Cristescu au adus, joi, „corecții necesare la afirmații nefondate ale primarului Timișoarei”. Cei doi susțin că nu vizează decât bunăstarea și progresul orașului, fără să aibă vreun fel de implicații politice. „Nu avem nicio intenție și niciun interes de a influența, în vreun fel, deciziile politice, la orice nivel, și nu am luat parte la discuțiile sau negocierile privind alianțele partinice în Consiliul Local Timișoara. Declarăm întrutotul nefondate afirmațiile primarului Nicolae Robu privind implicarea noastră în acest proces politic și inacceptabilă dezinformarea și manipularea opiniei publice prin declarații care conțin flagrante neadevăruri și exprimări nepotrivite”, precizează cei doi, într-un comunicat. „Nu suntem membri ai niciunui partid politic, iar prin activitatea noastră desfășurată în domeniul afacerilor contribuim constructiv la dezvoltarea Timișoarei printr-o consistentă contribuție financiară, în conformitate cu legea. Susținem, cu convingere, loialitate și onestitate viziunile și proiectele administrative în stare să genereze progresul Timișoarei și o tot mai bună calitate a vieții pentru comunitatea timișoreană și rămânem deschiși dialogului constructiv și civilizat cu edilii orașului”, mai spun frații Cristescu.

Despre frații Cristescu s-a spus, în trecut, că au fost sponsorii din umbră ai campaniei electorale din 2012 a actualului primar Nicolae Robu. Liberalul a spus însă, acum jumătate de an, că niciunul dintre controversații oameni de afaceri nu s-a aflat pe lista sponsorilor și, mai mult decât atât, a susținut că abia atunci a aflat acest lucru. Pe de altă parte, viceprimarul social-democrat Traian Stoia a declarat că e mândru că e „contemporan cu frații Cristescu”, alături de care este și asociat în unele afaceri. Același Stoia a băut, duminică după-amiază, o cafea cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu, în holul Hotelului Timișoara, la ceea ce s-a speculat că ar fi fost întâlnirea care a parafat înțelegerea anunțată oficial marți, dintre PSD și PNȚCD.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Pregătiri de „ciclon”! Va intra prin Vest însă în alte regiuni va ploua mai mult

O furtună va lovi România începând din weekend, conform ANM. Temperaturile vor scădea de la…

4 minute ago

Timișul are din nou post de administrator public. Cel mai probabil viitor ocupant, un cunoscut om politic local

Consilierii județeni timișeni au corectat, în ultima ședință de plen, soluția neortodoxă adoptată pentru a…

11 minute ago

Universitatea de Vest lansează un nou curs postuniversitar inedit, cu specializare în Asistență Socială Militară

Departamentul de Asistență Socială de la Facultatea de Sociologie și Psihologie din UVT organizează înscrieri,…

28 de minute ago

Cinema Timiș a ajuns la un an de activitate: 323 de proiecții de film și evenimente, cu 54.000 de spectatori/FOTO

Cel mai mare cinematograf al Primăriei Timișoara, Timiș, a ajuns la primul an de activitate.…

45 de minute ago

În căutarea punctelor! Dumbrăvița, meci greu acasă cu Slatina

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CSM Slatina,…

O oră ago

Poli – Steaua la handbal, cu alb-violeții favoriți

SCM Politehnica Timișoara întâlnește Steaua București, în etapa a V-a a Ligii Naționale de handbal.…

2 ore ago