Fratii Cristescu nu mai pupa reduceri de chirii de la Primaria Timisoara

Tunul pe care viceprimarul Traian Stoia voia să-l tragă pe bani publici pentru frații Cristescu a picat. La sfârșitul lui 2013, el a semnat, alături de directorul Direcției Patrimoniu, o cerere de reduceri de chirii pentru mai multe terenuri, majoritatea aparținând fraților Emil și Marius Cristescu. Afacerea a căzut după ce primarul Nicolae Robu a spus „pas”.

În decembrie 2012, CL Timișoara a votat o hotărâre care stabilea prelungirea închirierii terenurilor aflate în folosinţa persoanelor juridice, precum și chiria care urma să fie percepută pentru acestea. Un an mai târziu, la Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse era înregistrată o solicitare adresată comisiei de negociere cu terții. Urma să fie negociate „reducerea tarifelor la nivelul la care erau anterior aprobării HCL 294/18.12.2012; anularea facturilor emise în baza HCL 294 și recalcularea la vechiul tarif (…) stabilirea tarifului de închiriere prin contract de închiriere în lei/mp/lună”. Toate acestea, pentru SC Bega Turism SA, cu șase terenuri, și Bega Minerale Industriale SA, SC Tim Electrocolor SRL, Pau Radu Adrian și Club Sportiv Autoturisme Timișoara, fiecare cu o parcelă. Cele șapte terenuri pentru care frații Cristescu voiau să obțină o scădere de chirie au o suprafață de peste 35.000 de metri pătrați.

În timp, solicitatea de reducere de chirie n-a fost aprobată. Mai mult decât atât, primarul Nicolae Robu i-a luat din subordine lui Traian Stoia Biroul Terenuri. „Eu am semnat hârtia aceea ultimul. Era vorba despre o propunere de a ieşi din ilegalitatea în urma căreia am încasat, în ultimii zece ani, bani pe fişe de calcul. A fost taxată ca o intenţie de a îmbogăţi pe nu ştiu cine… Nu am observaţii să-i fac primarului vizavi de intenţia de a gestiona problema asta prin oameni de încredere. Să gestioneze problema terenurilor unde nu ai titlu, dar iei bani. Eu cu treaba asta nu am fost de acord şi nu voi fi niciodată”, ne-a declarat Traian Stoia.

Viceprimarul susține, pe de altă parte, că atâta vreme cât e el acolo, partenerii săi de afaceri nu vor avea de câștigat nimic de pe urma municipalității. „Eu nu am venit în primărie să fac afaceri. Propunerea urma să treacă prin comisia de negocieri cu terţii. Ca să faci un contract în primărie îţi trebuie titlu, iar ceea ce oferi spre închiriere sau concesiune trebuie să fie degrevat de sarcini. Chiria nu a scăzut. Niciunul dintre asociaţii sau cunoscuţii mei nu a luat nimic din primărie şi nici nu a câştigat licitaţii. Asta, pentru că recomandarea mea este să nu se amestece. Să-şi facă afacerile prin alte părţi cât sunt eu acolo”, ne-a mai spus Stoia.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago