Tunul pe care viceprimarul Traian Stoia voia să-l tragă pe bani publici pentru frații Cristescu a picat. La sfârșitul lui 2013, el a semnat, alături de directorul Direcției Patrimoniu, o cerere de reduceri de chirii pentru mai multe terenuri, majoritatea aparținând fraților Emil și Marius Cristescu. Afacerea a căzut după ce primarul Nicolae Robu a spus „pas”.
În decembrie 2012, CL Timișoara a votat o hotărâre care stabilea prelungirea închirierii terenurilor aflate în folosinţa persoanelor juridice, precum și chiria care urma să fie percepută pentru acestea. Un an mai târziu, la Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse era înregistrată o solicitare adresată comisiei de negociere cu terții. Urma să fie negociate „reducerea tarifelor la nivelul la care erau anterior aprobării HCL 294/18.12.2012; anularea facturilor emise în baza HCL 294 și recalcularea la vechiul tarif (…) stabilirea tarifului de închiriere prin contract de închiriere în lei/mp/lună”. Toate acestea, pentru SC Bega Turism SA, cu șase terenuri, și Bega Minerale Industriale SA, SC Tim Electrocolor SRL, Pau Radu Adrian și Club Sportiv Autoturisme Timișoara, fiecare cu o parcelă. Cele șapte terenuri pentru care frații Cristescu voiau să obțină o scădere de chirie au o suprafață de peste 35.000 de metri pătrați.
În timp, solicitatea de reducere de chirie n-a fost aprobată. Mai mult decât atât, primarul Nicolae Robu i-a luat din subordine lui Traian Stoia Biroul Terenuri. „Eu am semnat hârtia aceea ultimul. Era vorba despre o propunere de a ieşi din ilegalitatea în urma căreia am încasat, în ultimii zece ani, bani pe fişe de calcul. A fost taxată ca o intenţie de a îmbogăţi pe nu ştiu cine… Nu am observaţii să-i fac primarului vizavi de intenţia de a gestiona problema asta prin oameni de încredere. Să gestioneze problema terenurilor unde nu ai titlu, dar iei bani. Eu cu treaba asta nu am fost de acord şi nu voi fi niciodată”, ne-a declarat Traian Stoia.
Viceprimarul susține, pe de altă parte, că atâta vreme cât e el acolo, partenerii săi de afaceri nu vor avea de câștigat nimic de pe urma municipalității. „Eu nu am venit în primărie să fac afaceri. Propunerea urma să treacă prin comisia de negocieri cu terţii. Ca să faci un contract în primărie îţi trebuie titlu, iar ceea ce oferi spre închiriere sau concesiune trebuie să fie degrevat de sarcini. Chiria nu a scăzut. Niciunul dintre asociaţii sau cunoscuţii mei nu a luat nimic din primărie şi nici nu a câştigat licitaţii. Asta, pentru că recomandarea mea este să nu se amestece. Să-şi facă afacerile prin alte părţi cât sunt eu acolo”, ne-a mai spus Stoia.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…