Categories: Politica

Robu ii raspunde lui Ciuhandu: E mincinos si fara caracter

Aflați într-un fel de armistițiu tacit din 2012 încoace, Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu au „recuperat”, în ultimele zile, toate cuvintele grele pe care nu și le-au spus în public niciodată. După ce Ciuhandu l-a făcut „penibil”, Robu i-a dat o replica usturătoare, în drum spre casă, după zece zile în Asia.

Acuzat de Nicolae Robu că se aliază cu PSD ca să pună din nou mâna pe oraș, Gheorghe Ciuhandu recunoaște înțelegerea, dar spune că e doar în interesul Timișoarei. Mai mult decât atât, țărănistul susține că Robu e frustrat, pentru că a ajuns primar doar după ce el a refuzat rugămințile lui Victor Ponta și Crin Antonescu, de a candida din partea USL. Ciuhandu mai spune că actualul primar încearcă să-și aroge merite pe care nu le are.

Răspunsul lui Robu a venit în câteva ore. Și liberalul recunoaște că a fost desemnat candidat după ce, inițial, acest lucru îi fusese propus lui Ciuhandu, dar similitudinile se încheie aici. „Este adevărat că PSD nu m-a vrut pe mine nicio clipă și că grupurile de interese au creat presiuni mari pentru ca dv. să fiți candidatul USL. Victor Ponta a fost de trei ori în Timișoara să se întâlnească cu dv. – niciodată cu mine!-, dv. ați fost de cel puțin trei ori la București – doar mergeam cu același avion – pentru perfectarea candidaturii (…) Nu pentru că n-ați vrut dv. să candidați am candidat eu, d-le Ciuhandu, ci pentru că eu n-am agreat niciun troc și PNL, în frunte cu președintele Crin Antonescu, a mers pe mâna mea! Deci, frustrarea vă aparține, d-le Ciuhandu”, îi transmite Robu.

În probabil ultimul său mesaj pe e-mail înainte de a reveni la Timișoara, primarul susține că Gheorghe Ciuhandu „a ținut Timișoara blocată 16 ani (…) a dus aproape de dispariție un partid istoric cu înaintași iluștri, a permis clanurilor țigănești să zburde ca pe propria moșie, are mari probleme de gestiune a banilor si bunurilor publice la controalele Curții de Conturi (…)are tupeul să se implice din nou în politică, să dea, prin uzurpare de prerogative, PNȚCD pe mâna PSD și să intoxice opinia publică cu minciuni ordinare”. Și dacă tot a fost acuzat că se laudă cu realizările de pe vremea lui Ciuhandu, Robu susține că, de când e primar, a asfaltat peste 100 de kilometri de drumuri și 50 de kilometri de trotuar! „Dintre cele peste 100 de lucrări pe care eu le-am gestionat și le gestionez în oraș în acești aproape doi ani de mandat, doar clădirea Pieței Iosefin și Piața de Gros au fost începute de dl Ciuhandu. Începute și lăsate în blocaj, să știm exact situația! Toate celelalte le-am început eu! A veni să te lauzi acum, când cineva, în sfârsit, și-a asumat răspunderea uriașă de a face ceva pe teren, și nu pe hârtie, de a fi chiar blamat pentru asta din cauza deranjului inevitabil produs, denotă o lipsă de caracter crasă”, conchide actualul primar.

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

13 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago