Categories: PoliticaUltima ora

Robu si Busoi, alesi vicepresedinti ai PNL

Noua conducere a PNL a fost definitivată sâmbătă noaptea. Numărarea voturilor pentru vicepreședinți s-a încheiat după mai multe ore, fiind marcată de scandal, la fel ca întregul congres. Atât Nicolae Robu, cât și Cristian Bușoi se numără pe lista celor 31 de vicepreședinți. Deja au fost anunțate trei demisii din partid.

Cele mai multe voturi le-a obținut Ludovic Orban, urmat de Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu şi Alina Gorghiu. Sunt, de asemenea, vicepreședinți Cristian Adomniţei, Florin Alexe, Cristian Buican, Cristian Buşoi, Aristotel Căncescu, Ciprian Dobre, Victor Paul Dobre, Stelian Dolha, Răducu Filipescu, Sorin Frunzăverde, Eduard Hellvig, Marius Nicoară, Rareş Mănescu, Mircea Moloţ, Vasile Mustăţea, Cornel Popa, Virgil Popescu, Nicolae Robu, Mircea Roşca, Nini Săpunaru, Gigel Ştirbu, Florin Ţurcanu, Lucia Varga, Vasile Varga, Marcel Vela și Mihai Voicu. Biroul Politic Executiv, din care fac parte toți aceștia, urmează să se întrunească la începtul săptămânii viitoare pentru a stabili atribuţiile executive în cazul a 15 din cei 31 de vicepreşedinţi. Alegerile pentru aceste funcții s-au făcut după noul statut al partidului. Conform celui vechi, președintele ales avea o listă de vicepreședinți pe care îi susținea. Acum, au fost 51 de candidați, iar delegații au fost nevoiți să bifeze nici mai mult, nici mai puțin decât 31 de nume de pe această listă. Numărătoarea a durat ore în șir. Au rămas pe dinafară nume precum Norica Nicolai, Tudor Barbu sau Cristina Pocora, până acum purtător de cuvânt al partidului.

După acest congres și alegerea lui Klaus Iohannis președinte, mai mulți liberali au anunțat că părăsesc partidul. Fostul ministru al Economiei și lider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Andrei Gerea, a anunțat că va demisiona, pentru a se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, deputații Grațiela Gavrilescu și Nicolae Alexandru au declarat că vor face același lucru. Pe surse, ar urma să plece din partid Daniel Chițoiu, iar Daniel Barbu a anunțat că va lua o decizie în acest sens în zilele următoare, spunând că nu mai are niciun motiv să rămână membru PNL.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

10 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

42 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago