Categories: Economic

Terenuri de sport in loc de mall, la abator, pana trece criza / FOTO

Până să se facă mall, pe terenul fostului abator ar putea apărea o bază de agrement, cu terenuri de sport și facilități de joacă pentru copii. Viceprimarul Traian Stoia spune că proprietarii terenului vor face această investiție, după ce vor termina de igienizat zona. Mall-ul ar putea fi construit după ce… trece criza.

Abatorul a fost construit la începutul anilor 1900 şi, în ultimele două decenii, a fost lăsat de izbeliște. În toamna anului trecut, proprietarii lui au fost amendați de primărie cu 8.000 de lei, pentru nepăsare, iar acum par să se fi apucat serios de lucru. „Săptămâna trecută a venit de la Bucureşti o delegaţie din partea lui Ion Ţiriac, pentru abator. S-au pus în siguranţă acoperişurile stânga-dreapta ale turnului central, s-au făcut cam 80% din gardurile care sunt zidite, mai există o parte încă nefăcută. La discuţii au participat şi arhitecţii Ciprian Cădariu şi Sorin Ciurariu, inclusiv arhitectul lor, şi încă două persoane, între care şi asociatul spaniol al lui Ion Ţiriac”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.

Discuţiile au vizat zona din spatele turnului central. „A fost una dintre cerințele noastre, ca acesteia să i se redea un aspect cât mai apropiat de ceea ce a fost. În spatele construcţiei au fost fundaţiile unei hale de producţie. Sunt tot felul de bucăţi de metal, toate astea trebuie curăţate, trebuie tencuit, aranjat…”, mai spune social-democratul. Stoia susține că operațiunea ar putea fi finalizată în circa două-trei luni, dar asta nu înseamnă că acolo va apărea foarte curând un mall. „Acest proiect nu poate fi finanțat la ora actuală, într-o perioadă de criză, dar ei doresc să-i dea o utilitate economică acestui spaţiu… În partea din spate, ei doresc, pentru popularea zonei, să construiască terenuri de handbal, de tenis… S-ar preta, nu aduce foarte mulţi bani, dar populează zona, oamenii se obişnuiesc şi, în momentul când criza se va linişti, probabil că se va relua proiectul”, a mai declarat Traian Stoia.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago