Categories: SocialUltima ora

Zid prabusit pe strada Stefan cel Mare! In zona se fac lucrari de infrastructura

Angajatele și clientele unui salon de înfrumusețare din zona Ștefan cel Mare au tras o spaimă soră cu moartea, luni după-amiază. O bună bucată din zid s-a prăbușit din senin, atât în interiorul salonului, cât și în exterior. De vină par să fie muncitorii care lucrează în zonă la liniile de tramvai și stradă.

Salonul de modelare corporală, fitness, sauna, manichiură și pedichiură se află la intersecția străzii Ștefan cel Mare cu Bd. Eroilor de la Tisa. Luni după-amiază, în interiorul acestuia se aflau zece persoane, care au avut parte de o surpriză cum nu se poate mai neplăcută. Din senin și cu un zgomot infernal, o bucată din zidul salonului s-a prăbușit efectiv. Oamenii au crezut că e cutremur și au ieșit pe geamuri din imobil. Apoi au sunat la 112, un echipaj al ISU fiind trimis să ajute la curățarea locului incidentului. Din stradă, proporțiile dezastrului se pot vedea în toată „splendoarea”: practic, clădirea nu mai are un peretele dinspre liniile de tramvai.

La subsolul clădirii afectate este o sală de karate, la parter este salonl de înfrumusețare, iar la etaj, mai multe apartamente. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Din primele informații, prăbușirea zidului are legătură cu șantierul deschis în această perioadă pe strada Ștefan cel Mare. În zonă sunt în plină desfășurare lucrări de reabilitare a liniei de tramvai și modernizare a tramei stradale. Acestea au început în aprilie, costă 24.7 milioane de lei, au termen de finalizare nouă luni și sunt executate SC Porr Construct. Trei sferturi din suma plătită pentru această lucrare reprezintă fonduri europene nerambursabile. „Am fost solicitați să intervenim la prăbușirea zidului unui imobil aflat pe strada Ștefan cel Mare. A fost afectată structura de rezistență a clădirii, dar momentan aceasta nu este în pericol de prăbușire”, spune căpitanul Romulus Rădulescu, de la ISU Banat. Zona a fost asigurată de polițiști.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago