Serviciul de Ambulanţă Timiş a instruit şi „exportat” în străinătate personal medical cât pentru formarea unui nou serviciu de intervenţii. Sute de medici şi asistenţi de aici au plecat să lucreze peste hotare, împinşi de salariile mici şi condiţiile precare din spitalele din ţară.
Cei care au rămas în România au căutat tot felul de soluţii pentru suplinirea personalului, astfel încât programul ambulanţelor să poată funcţiona: de la asistente de pe alte secţii plătite cu ora, până la încheierea unor contracte PFA, metodă care, între timp, s-a decis că nu e tocmai „legală”. De aici, o serie de probleme pe care Serviciul de Ambulanţă Timiş le-a avut în urma controalelor. „N-aş vrea să mai fim în situaţia asta, personalul trebuie să fie al nostru, angajat cu contract de muncă, să îl pregătim şi să avem pe ce ne baza, nu azi să îl avem, mâine să plece. Ani de zile ne-am constituit într-un adevărat centru de formare. Am putea spune fără să exagerăm că mai avem un serviciu de Ambulanţă, în totalitate, peste hotare”, spune Iancu Leonida, şeful SAJ Timiș.
Deşi cei mai mulţi pleacă peste hotare, sunt şi oameni care rămân în ţară. Liliana Dohotariu este asistentă în cadrul Serviciului de Ambulanţă Timiş de aproape 30 de ani. Le-a transmis mai departe pasiunea pentru meserie şi celor tineri pe care i-a coordonat până acum. „Am transformat acestă merserie într-o pasiune. Fac cu plăcere ceea ce fac şi întotdeauna unde este pasiune este şi profesionalism. Când faci ceva cu plăcere, o faci bine. Lucram ture de noapte, pe turele de zi ne întâlneam să ne pregătim, în paralel cu munca la Ambulanţă, n-am fost liberi. E greu, e obositor, dar nu e greu să lucrezi cu ei pentru că sunt receptivi, au minţi deschise şi le place ceea ce fac”, declară Liliana Dohotariu. La Serviciul de Ambulanţă Timiş lucrează, în prezent, 55 de medici, 149 de asistenţi şi 203 ambulanţieri. Echipajele au intervenit, în primele şase luni ale anului, la peste 47.500 din cele 54.500 de solicitări făcute la 112.
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…