„Cadou” de la Enel: Bezna, de la mall la Sag!

Enel „celebrează” în stil mare semnarea unui nou contract cu Primăria Timișoara. Pentru a marca acest eveniment, furnizorul de energie electrică le-a făcut timișorenilor o nouă surpriză duminică seară. A lăsat din nou în beznă mai bine de jumătate de oraș, cel puțin pe traseul Mall – str. Circumvalațiunii – Gara de Nord – Calea Șagului.

Timișoara a fost, duminică seară, raiul… infractorilor! Enel a lăsat din nou în beznă orașul, probabil pe clasicul motiv că a apărut o avarie, iar intervenția a fost extrem de dificilă. Cert este că, de la mall înspre Gara de Nord, continuând pe Bd. Iuliu Maniu, apoi Calea Șagului și mult dincolo de pod, pe străzi domnea un întuneric total, „spart” din loc în loc de semafoare și, pe alocuri, de farurile mașinilor.

Enel pare să-și fi făcut un obicei din a lăsa timișorenii fără lumină pe străzi, însă asta nu pare să fi impresionat primăria, care a semnat, recent, prelungirea contractului cu acest furnizor. Penele au început să fie tot mai dese și pe suprafețe mai mari încă de anul trecut, de când contractul cu municipalitatea a fost încheiat cu o reducere substanțială din partea furnizorului. Actul a fost prelungit zilele trecute, deși avariile sunt tot mai dese și afectează suprafețe tot mai mari. „Am obținut o reducere suplimentară, în valoare de 1,1 milioane lei, plus costurile de pe ultima lună de contract, adică iulie”, declara viceprimarul Traian Stoia. Social-democratul a recunoscut totuși că nu s-a reușit măcar nici obținerea promisiunii, din partea furnizorului, că întreruperile vor fi de scurtă durată, cu timpi de intervenție mult mai rapizi. „Dacă de exemplu timpul e stabilit la o oră, degeaba furnizorul ne promite în contract că poate remedia în zece minute. Nu avem nicio șansă să câștigăm în instanță un proces pe o astfel de speță”, a mai spus Stoia.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago