Categories: Politica

Cel mai tanar europarlamentar se ofera sa-l ajute pe Robu, dar numai cu OK-ul PSD Timis

Cel mai tânăr europarlamentar din România, Victor Negrescu, vrea să-și deschidă un cabinet și la Timișoara. Social-democratul de numai 28 de ani, devenit celebru pentru că a cerut, acum câțiva ani, reducerea TVA la prezervative, a anunțat că este pregătit să discute atât cu cetățenii, cât și cu… Nicolae Robu.

Victor Negrescu, fost vicepreședinte PSD Alba, actual europarlamentar ales pe 25 mai, susține că este atât cel mai tânăr europarlamentar din istorie, cât și cel mai tânăr „din istoria scurtă europeană a României”. El a anunțat că are de gând să viziteze cât mai des Timișoara, pentru a discuta cu cetățenii despre doleanțele acestora. Când nu se va afla aici, va avea consilieri care să-l pună la curent cu ceea ce se întâmpla în zona de vest a țării. „Va exista un program de audiență și voi încerca să fiu cât mai prezent în județul dumneavoastră. Un prim proiect se referă la accesarea fondurilor europene direct la Bruxelles. Din fonduri, doar 1% sunt accesate direct. Vom lansa, cel mai probabil, o platformă (n.r. – platformă online) care va fi disponibilă celor interesați. Pentru administrații publice locale există cel puțin 300 de soluții de finanțare de la Bruxelles”, a declarat europarlamentarul.

Negrescu vrea să stimuleze și turismul din zona de vest, dar a anunțat că este pregătit să-i ofere asistență și… Nicolae Robu, care în prezent are zeci de proiecte pentru care are nevoie de finanțare europeană. Colaborarea are însă unele limite. „Rolul nostru ca oameni implicați în fenomenul politic e să reprezentăm interesele cetățenilor. (…) Dacă dânsul consideră oportun, sunt dispus să îi ofer serviciile mele pentru a-l ajuta să obțină finanțare pentru anumite proiecte (…)acele proiecte pe care le îmbrățișează și organizația PSD Timiș”, a mai spus europarlamentarul. În 2008, Victor Negrescu a candidat pentru un post de deputat din partea Alianţei PSD+PC pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 10 din Bucureşti. El propunea, la vremea respectivă, o lege prin care să fie redus TVA-ul pentru prezervative. Motivația era că trebuie luată în considerare “viaţa din ce în ce mai activă a cetăţenilor, dar şi aspectele medicale pe care le implică”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

12 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

12 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

14 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

16 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

16 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

20 de ore ago