Categories: Administratie

Dan Idolu, validat in unanimitate in CL Timisoara

Consiliul Local Timișoara este din nou complet, după ce „epopeea” numirii lui Daniel Idolu s-a încheiat. Răspunsul Autorității Electorale Permanente, așteptat de primarul Nicolae Robu, a dat dreptate PSD, astfel că social-democrații au un nou consilier local, în persoana directorului Aeroportului Internațional. Dan Idolu susține că își face datoria, deși, când a acceptat să fie trecut pe listele USL, nu aștepta chiar să intre în CL!

Plecarea medicului Florică Bîrsășteanu, care a câștigat un fotoliu de deputat pe Colegiul III Timișoara, a dat naștere unei aprige dispute în CL Timișoara. Următorul pe lista depusă de USL pentru alegerile locale din 2012 era Daniel Iulian Idolu, însă primarul Nicolae Robu n-a fost de acord, susținând că ar trebui ca un liberal să intre în CL. „Am adresat Autorității Electorale Permanente o întrebare. AEP trebuie să spună dacă e nevoie de semnătura liderii partidelor care au constituit uniunea în numele căreia s-a candidat sau dacă se pronunță doar partidul al cărui candidat este următorul pe listă. Avem nevoie de un răspuns scris, unul de natură juridic. Voi respecta ce spune AEP. Ca primar am nevoie de o rezoluție din partea AEP”, spunea Robu, în luna iunie.

Răspunsul AEP a venit, și nu i-a dat dreptate edilului Timișoarei. „Acesta sugerează fără echivoc – ca să nu spun impune – administrației publice locale validarea următorului consilier de pe listele commune ale defunctului USL, prevalându-se această instituție de un anumit raționament logic că un membru al unui partid politic nu are dreptul să facă parte din două partide politice, și în atari condiții nu este nevoie de contrasemnătura celui de-al doilea partid politic,atâta vreme cât alianța a decedat. Înseamnă că acest tip de abordare va fi, pentru următorii doi ani, un model pentru toată țara, și egal dacă va fi un conservator, un liberal sau un PSD-ist, lucrurile trebuie să meargă înainte”, a explicat Radu Țoancă, liderul consilierilor social-democrați. În aceste condiții, deși numirea lui Dan Idolu era trecută pe ordinea de zi suplimentară a plenului de vineri, aceasta a fost mutată pe ordinea uzuală și a fost primul proiect votat. Cu 24 de voturi din 24, Idolu este, de vineri, consilier local.

UPDATE: Directorul AIT spune că nu și-a dorit neapărat să ajungă în CL, dar e mulțumit că situația s-a rezolvat. „Intru cu gânduri bune în CL și cu misiunea de a participa alături de grupul de consilieri PSD la realizarea celor peste 30 de proiecte susținute de noi și parte dintre ele susținute de toate grupurile de consilieri. Am deja idei de proiecte, dar deocamdată susțin proiectele asumate de consilierii PSD. Mai mult de atât ar fi prematur să spun. Nu m-am gândit că aș putea ajunge consilier local (Idolu a fost pe locul 20 pe lista propusă de USL – n.r.), poate că nici nu mi-am dorit neapărat, nu a fost un scop în sine, dar dacă așa este formalismul jocului administrativ, de a se vota pe liste, îmi fac datoria”, ne-a declarat Idolu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

7 minute ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

58 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

10 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

18 ore ago