Categories: PoliticaUltima ora

Daniel Funeriu, presedinte interimar al PMP Timis pana in august

PMP s-a găsit într-o situație dificilă vineri, atunci când s-a anunțat oficial că mai mulți membri ai partidului au decis să părăsească organizația din Timiș și să se înscrie în PNL. Rămasă fără conducere, filiala PMP s-a orientat repede, astfel că Daniel Funeriu este președinte interimar până cel puțin pe 9 august.

Deși mutarea șefilor PMP Timiș la PNL poate părea surprinzătoare, între membrii celor două partide existau deja discuții de săptămâni. Radu Lambrino, fostul președinte al filialei, a declarat vineri că intenția sa de a părăsi funcția de președinte al PMP Timiș era deja cunoscută de membrii partidului. Mai mult, a spus și că Elena Udrea știa că mutarea la PNL. Rămași fără președinte, situația pentru PMP-iștii din Timiș a devenit complicată. Ei nu au stat prea mult pe gânduri și au numit un interimar, în persoana lui Daniel Funeriu. Fostul ministru al Educației și candidat al PMP pe Colegiul 3 va rămâne pe scaunul de președinte interimar până pe 9 august, când se vor organiza alegeri. Contactat de deBanat.ro, Daniel Funeriu nu a putut să dea declarații, aflându-se într-o ședință. Ne-a rugat să-i trimitem întrebările prin SMS, dar, două ceasuri mai târziu, încă nu reacționase și nici nu răspundea la telefon. În aceste condiții, nu știm dacă intenționează să candideze pentru funcția de președinte „plin” al PMP Timiș, mai ales că fostul ministru anunțase că vrea să se mute de tot la Timișoara și chiar să candideze la alegerile pentru primărie din 2016.

UPDATE: Daniel Funeriu și-a găsit, în cele din urmă, timp să răspundă întrebărilor noastre. Fostul ministru ne-a declarat că nu are nici cea mai mică intenție să plece din PMP: „Doar o minte bolnavă și-ar putea imagina că aș abdica de la proiectul politic pentru România, al lui Traian Băsescu”. Funeriu nu s-a hotărât în ceea ce privește candidatura sa la funcția de președinte al PMP Timiș. „Se zice că în politică niciodată nu trebuie să spui niciodată, dar opțiunea mea fermă este ca PMP Timiș să fie condus de o persoană relativ nouă în politică, cu un bun parcurs profesional, care să adauge la entuziasmului începutului, cu capacitate de organizare și seriozitate. Misiunea mea cred că va fi de altă natură: Cristian Diaconescu în turul doi și viitor președinte al României. M-aș bucura să pot promova persoane noi”, ne-a declarat noul președinte al PMP Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago