Categories: Administratie

Garantat Robu: Din iulie 2015, vom avea vaporetto pe Bega

Din iulie 2015, Bega va fi inclusă, în prima fază experimental, în rețeaua de transport în comun, după finalizarea lucrărilor de reabilitare a malurilor. Cel puțin așa susțin primarul Nicolae Robu și Sorin Maxim, directorul ADR Vest, care au inspectat marți șantierul, pentru a vedea cum decurg lucrările.

Lucrările de reabilitare a malurilor Begăi, pe porțiunea de la Uzina de Apă până la Podul Modoș, au început în toamna anului trecut și presupun, de asemenea, amenajarea aleilor pietonale și a pistelor de biciclete. Executantul este firma arădeană Tehnodomus, valoarea contractului fiind de 25,4 milioane de lei, fără TVA. Șantierul ar trebui terminat în iulie 2015. De atunci, pe Bega ar trebui să circule și celebrele vaporetto. „Pregătim şi transportul în comun pe canalul Bega, să vedem dacă va fi funcţional, dacă va fi viabil, dar în orice caz, transportul de agrement. Avem nouă staţii de vaporetto, vom achiziţiona şi aceste mijloace de transport în comun. Dăm drumul de anul acesta la licitaţie pentru aceste vaporetto. Sunt convins că vor fi foarte folosite aceste mijloace de transport în comun, cel puţin pentru agrement, dar nu exclud viabilitatea unui transport în comun cu astfel de mijloace. Vor fi şapte vaporetto, RATT va gestiona acest tip de transport. Avem o estimare, nu mai ştiu exact cât sunt costurile…”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Vaporașele vor circula pe Bega din iulie 2015. Cel puțin teoretic. „Până se termină proiectul trebuie să fie finalizată şi componenta de vaporetto, care este contribuţia primăriei, pentru că ele nu erau eligibile pe program. Când se termină proiectul se va termina sigur şi cu vaporetto, vor fi achiziţionate”, a explicat Sorin Maxim, directorul ADR Vest. Despre transportul în comun pe Bega se vorbește de cel puțin patru ani. În aprilie 2011, de exemplu, Titu Bojin, la vremea respectivă director al Direcției Apelor, spunea că, din vara acelui an, pe Bega vor apărea primele două vaporașe. Robu spune acum că proiectul va fi terminat la timp, „În momentul de faţă, din punct de vedere financiar am plătit 27% din valoare şi s-a realizat cam 38%. Ne încadrăm în termene, nu e problemă. În 2015 vom avea vaporetto. Garantat”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

23 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago