Categories: Timp liber

Petitie online pentru Robu si bugetul local: Lepa Brena sa cante la Zilele Timisoarei!

Primarul Nicolae Robu preferă sondajele on-line, care au stabilit, în anii trecuți, inclusiv cine va cânta la Zilele Timișoarei. „Banatul de altădată” îi dă o mână de ajutor și îi spune din start pe cine ar vrea la evenimentul din acest an, pe bani de la bugetul local: pe Lepa Brena! O petiție on-line a fost inițiată zilele trecute, dar n-a adunat prea multe semnături.

În 2012, în primul an din mandatul Robu, de Zilele Timișoarei a cântat Inna. Concertul a iscat o întreagă tevatură, după ce s-a aflat că artista originară din Mangalia va primi de la primărie 15.000 de euro, aproape o treime din bugetul alocat pentru întregul eveniment. Calculele arătau că Inna urma să fie plătită cu 250 de euro/minut! Ulterior, cântăreața și-a donat onorariul Centrului Medical „Cristian Șerban”, din Buziaș, unde sunt tratați copiii cu hemofilie și diabet. Acesta fusese grav afectat de un incendiu.

Se apropie din nou Ziua Timișoarei, iar primăria nu a anunțat încă numele artiștilor care vor cânta. Inițiatorii paginii de Facebook „Banatul de altădată” s-au gândit să scape oficialii de greaua sarcină a stabilirii unui line-up atractiv. Oamenii au inițiat o petiție on-line adresată direct edilului șef. „Stimate domnule primar Nicolae Robu, în urma succesului pe care Lepa Brena l-a avut la Reşiţa cu ocazia concertului din data de 29 iunie 2014, dar şi datorită faptului că în data de 10 august 2014 se vor împlini 30 de ani de când artista a cântat la Timişoara, vă rugăm să luaţi în considerare posibilitatea de a o invita pe Lepa Brena să susţină un concert cu ocazia Zilelor Timişoarei! Vă mulţumim!”, este textul acesteia. Numai aproximativ 170 de persoane au semnat până acum petiția, deși pagina „Banatul de altădată” are peste 23.000 de prieteni pe Facebook.

Lepa Brena ar fi trebuit să cânte în vara anului trecut la Timișoara, însă, deși a venit în primăvară în orașul de pe Bega și a „inspectat” chiar stadionul, concertul s-a dovedit o țeapă de zile mari. Concertul desfășurat duminica trecută la Reșița a adunat fani ai artistei din întregul Banat. Suma pe care Primăria Reșița a plătit-o drept onorariu nu a fost făcută publică, dar, în luna mai, instituția căuta de zor sponsori, inclusiv persoane fizice (!!), care să fie dispuse să suporte o parte din costuri. Timp de contractare ar mai fi pentru un concert la Timișoara ar mai fi Nu de alta, dar Lepa Brena nu pare să fie prea ocupată în această vară. Ultimul concert anunțat este programat pentru 25 iulie, într-o discotecă din Croația…

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

4 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago