Categories: Prefectura Timiş

Puciul de la Sacosu Turcesc, „in analiza” la prefectura

Prefectul Eugen Dogariu nu e foarte convins că „puciul” de la Sacoșu Turcesc a fost chiar un puci. El a primit sesizarea primarului Gabriel Koller, dar spune că vor fi luate măsuri numai dacă va fi cazul. Pentru moment „situația este în analiză”.

În absența primarului Gabriel Koller, aflat în concediu, cinci consilieri PSD și unul de la PP-DD au organizat o ședință de consiliu local la Sacoșu Turcesc, neavând cvorum, pentru că în comună sunt 13 aleși. În ședința respectivă a fost validat un consilier de la PP-DD, în locul unuia demisionat, fără ca acesta să treacă printr-o comisie de validare. PP-DD-istul fusese validat anterior de Tribunalul Timiș. Cei șapte au votat apoi pentru schimbarea viceprimarului PDL Emanoil Dandu cu Gabor Șinca, de la PSD. Dandu era în concediu de boală și, potrivit Codului Muncii, nu putea fi dat afară. Hotărârile nu au fost semnate nici de secretarul comunei.

Întors din concediu, primarul Gabriel Koller a sesizat prefectura. „Voi fi obligat să-l primesc pe noul viceprimar la lucru, dar nu îi voi da nicio atribuţie. Am vorbit cu cei de la contencios administrativ de la prefectură şi mi-au transmis că hotărârea prin care Gabor Şinca devenit viceprimar este nestatutară”, susține primarul din Sacoșu Turcesc. Prefectul Eugen Dogariu afirmă însă că o parte din problemă a fost deja rezolvată de instanță „Problema numirii unui nou consilier local nu o mai au, pentru că instanța a hotărât că respectivul este validat”, spune acesta.

Prefectul încearcă să se afle acum dacă Gabor Șinca trebuie sau nu să depună jurământul. „S-au cerut câteva puncte de vedere de la minister și de la alte instituții, legat de modul în care trebuie sau nu trebuie să depună jurământul, pentru că hotărârea de instanță ține loc de hotărâre de validare. Trebuie văzut dacă în momentul în care s-a depus votul are depus și jurământul. În momentul acesta e în analiză materialul trimis de cei de la Sacoșu Turcesc. (…) Întrebarea este dacă în momentul în care se exercita votul avea depus jurământul și dacă hotărârea din instanță ține loc și de jurământ sau nu. Toate aceste lucruri acum le analizăm în funcție de ce zice legislația”, ne-a declarat Dogariu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago