Categories: Economic

Chirii mai mari in prima jumatate a anului

Chiriile solicitate de proprietari pentru apartamentele lor au continuat, în general, să crească puțin câte puțin în primele șase luni ale acestui an. Specialiștii în imobiliare spun că există și excepții, însă acestea sunt restrânse la anumite categorii de locuințe.

În iunie 2014, La Timișoara, chiria cerută pentru o garsonieră era, în medie, 189 de euro pe lună, față de 185, în decembrie 2013. Creșterea este însă mult mai serioasă la apartamentele cu două și trei camere, unde chiriile au ajuns, în medie, în același interval, la 291 euro, față de 259, respectiv 325 euro, de la 305. Situația este similară și în Constanța, unde chiria pentru o garsonieră a ajuns la 174 de euro, față de 171. La două camere, creșterea a fost de la 250 la 263 euro, iar la trei camere, chiria este, în medie, 348 euro, de la 310. În Cluj-Napoca, chiria solicitată pentru o garsonieră s-a majorat, în primul semestru al anului, de la 200 la 215 euro pe lună, iar la apartamentele cu două camere a crescut de la 295 la 307 euro pe lună. La locuințele cu trei camere, suma a rămas constantă, fiind oricum mult mai mare decât în celelalte orașe: 360 euro/lună. Singurul oraș unde chiriile au scăzut măcar la una dintre categorii este Brașovul. Astfel, pentru o garsonieră, s-a ajuns la o medie de 192 euro/lună, de la 198, respectiv la 314 euro/lună, de la 336, pentru apartamentele cu trei camere. La cele cu două camere, suma a crescut însă, de la 241 la 264 de euro pe lună.

În București, situația diferă de la un cartier la altul. Cele mai ieftine garsoniere sunt în zona Titan, unde media chiriei este de 225 euro/lună, iar cele mai scumpe sunt în zona Dristor-Vitan Vechi, unde prețul mediu a ajuns la 282 euro / lună, față de 249, la finele anului trecut. La apartamentele cu două camere, cele mai scăzute chirii sunt în Drumul Taberei, unde media este de 291 euro, iar cele mai ridicate sunt în Tineretului-Timpuri Noi, unde chiria medie este de 375 euro. Locuințele cu trei camere cele mai ieftine pot fi închiriate cel mai ieftin în Drumul Taberei, unde chiria este de 339 euro/lună, cele mai scumpe fiind tot în Tineretului-Timpuri Noi, unde s-a ajuns la 471 euro.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago