Ponta si-a amintit: da cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii

Zece milioane de lei pentru două obiective ale Timișoarei. Suma se împarte frățește între spitalul de copii și Biblioteca Politehnicii, recent construită, dar rămasă fără bani de dotări. Banii au fost alocați joi, în ultima ședință a executivului, iar anunțul a fost făcut de deputatul PSD Sorin Grindeanu.

Primarul Nicolae Robu va trebui să-și revizuiască „apelul bilunar” către executiv. Data viitoare, edilul va trece în dreptul spitalului de copii suma de cinci milioane de lei, suma alocată joi, în ședința de guvern. „Pentru al doilea an la rând, noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timișoara primește bani de la guvern. În ședința de ieri, Guvernul României a alocat o primă tranșă, de 5 milioane de RON, pentru demararea construcției, semn că Timișoara nu este tratată cu spatele de către guvernanți, așa cum încearcă anumiți politicieni să acrediteze această idee”, a anunțat, vineri dimineață, deputatul Sorin Grindeanu, președintele PSD Timișoara. „Sper ca măcar de această dată aparatul primăriei să fie mai operativ și să nu ne vedem din nou puși în situația penibilă de a pierde acești bani, așa cum s-a întâmplat anul trecut”, spune Grindeanu, înțepând discret administrația Robu. Șantierul de la spitalul de copii a început în luna iunie, cu bani alocați exclusiv de la bugetul local.

Cuprins de o mărinimie nemaivăzută, Guvernul Ponta a alocat joi alte cinci milioane de lei către un obiectiv din Timișoara. De această dată, banii vor merge către Biblioteca Universității Politehnica. „Noua bibliotecă a fost construită, însă nu are dotări. Astfel, cu ajutorul acestor bani, Biblioteca Universității Politehnica va deveni una dintre cele mai moderne din România”, mai spune Grindeanu. Construcția Bibliotecii UPT a costat 20 de milioane de euro, iar banii pentru mobilier și dotări erau așteptați de cel puțin un an.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

9 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

12 ore ago