Categories: Politica

Raducanu: Sa nu innebunim populatia, Antena 3 nu se inchide

Progresistii din Timiș au treabă cu jurnaliștii. Președintele Ion Răducanu vrea o lege a presei, vicepreședintele Adrian Diaconu vrea ca ziariștii de investigație să fie stimulați să-și facă meseria! Prima propunere nu e creionată încă, a doua e pe circuit la parlament, dar are deja aviz negativ de la guvern. Deputatul Răducanu explică și de ce nu are cum să se închidă Antena 3.

Deputatul UNPR Ion Răducanu e convins că România are nevoie, în viitorul apropiat, de câteva legi fundamentale. Una dintre acestea ar fi o lege a presei. „E necesară o lege a presei, de care toată lumea fuge pentru că nu vrea să se puna rău cu presa. Rolul acesteia nu va fi să stopeze libertatea presei, ci să se știe exact ce drepturi și obligații are presa și de ce trebuie să aibă răspundere jurnalistul pentru ceea ce scrie”, susține Răducanu. Acesta nu poate da însă exemple de țări europene în care există astfel de acte normative, dar spune că ele ar putea fi găsite în America. Celălalt deputat de Timiș, Adrian Diaconu, migrat de la PP-DD, vrea în continuare ca jurnaliștii să primească de la stat comisioane din prejudiciile recuperate din dosarele de fraudă și evaziune. „Ce bine ar fi prins unui ziarist 1,2 milioane de euro, comision de 2% din prejudiciul de 60 de milioane din dosarul ICA”, spune vicepreședintele UNPR Timiș. Cele două idei nu sunt noi. Răducanu încearcă să propună un astfel de proiect încă de acum un an, dar n-a prea avut succes în rândul colegilor. Proiectul lui Diaconu a ajuns în circuitul actelor din parlament, dar a primit, la finele lunii iulie, aviz negativ din partea guvernului.

Pe de altă parte, Ion Răducanu nu este de acord cu isteria națională creată în jurul așa-numitei închideri a postului de televiziune Antena 3. „N-are nimic sentința cu Antena 3, are cu imobilul, care a fost obținut așa cum a fost. Sentința este definitivă. Ei bat câmpii și înnebunesc poporul toată ziua. De fapt, nu vor mai plăti chirie la Grivco sau unde plateau, ci vor plăti la stat. Au salarii pe care eu nu le-am avut niciodată, nici măcar când eram director la firma mea. Să nu înnebunim populația, Antena 3 nu se închide”, a declarat deputatul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago