Categories: PoliticaUltima ora

Basescu catre sotia sa, la Sannicolau Mare: Meriti o statuie!

Sânnicolau Mare și-a luat rămas bun sâmbătă seară de la președintele Traian Băsescu. Acesta s-a ținut de promisiune și a venit în orașul de pe Aranca înainte de terminarea mandatului. S-a încheiat astfel un ciclu electoral, început în 2009, cu lansarea candidaturii lui Băsescu. Președintele s-a abținut de la declarații belicoase, dar i-a făcut un cadou simbolic soției sale, a cărei zi de naștere a fost sâmbătă:  o statuie!

Vizita președintelui Traian Băsescu la Sânnicolau Mare a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă, programul său oficial fiind publicat pe site-ul președinției cam cu o oră înainte de sosirea acestuia. Între timp, sânmiclăușenii au mâncat mici și frigărui, s-au dat pe tiribombe și au ascultat muzică latino de la boxe. Un grup de protestatari anti-fracturare îl așteptau pe Băsescu pentru a-i da un tricou pe care scria „Semănăm grâu, nu sonde”. Între timp, în primărie se desfășurau pe bandă rulantă cununii. Singurul politician care a fost văzut la Sânnicolau Mare a fost fostul ministru si consilier prezidențial Daniel Funeriu. Până sâmbătă, acesta a fost și președinte interimar al PMP Timiș, organizație la care au fost alegeri. Președintele și soția sa, Maria, au ajuns în centrul orașului în jurul orei 19,30, fiind întâmpinați cu urale de cei aflați în asistență. În momentul în care Băsescu s-a dat jos din mașină, a pornit haosul, oamenii încercând să ajungă cât mai aproape de președinte și să-i strângă mâna. SPP-iștii au împins și au tras pe toată lumea, singurii care au scăpat fiind copiii.

Primul moment al serii a fost dezvelirea bustului dr. Nestor Oprean, membru în Marea Adunare de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918. „Nestor Oprean a marcat şi istoria României, a fost la Marea Adunare de la Alba Iulia pentru înfăptuirea Unirii şi este unul dintre oamenii care au prefigurat România de astăzi. Sunt multe lucruri pe care le-a văzut pentru viitorul României şi care s-au întâmplat după 1989: respectarea dreptului de proprietate, drepturile minorităţii de a folosi limba maternă, statul de drept, ceea ce noi nu am reuşit nici până astăzi să înfăptuim definitiv. Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar încât nici măcar azi nu este întru totul împlinit, dar sunt convins că va fi împlinit după ce termin eu mandatul”, a spus Băsescu, Apoi a trecut la un ton mult mai glumeț și i-a spus soției sale că… îi face cadou această statuie. „Este ziua ei, se apropie și Sf. Maria… Meriți o statuie pentru că ești o soție bună”, a afirmat președintele.

După ce a discutat aproape o oră cu membrii Consiliului Local Sânnicolau Mare, Băsescu a participat la un dineu oferit de primarul Dănuț Groza, iar apoi a fost invitat la Teatrul de Vară, pentru a premia cuplurile care aniversau 50 de ani de căsătorie. El n-a vrut să facă declarații, afirmând că „nu voi spune mimic interesant în seara asta”. Maria și Traian Băsescu le-au oferit apoi sărbătoriților serii flori, plachete și sticle de șampanie, după care cuplul prezidențial a părăsit orașul. Nu înainte însă că Băsescu să explice, scurt, de ce președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se gândește să inițieze o nouă procedură de suspendare a sa. „Eu de zece ani sunt într-o luptă cu un sistem. Un sistem pe care domnul Iliescu l-a protejat că așa a înțeles dânsul. Un sistem care pe domnul președinte Constantinescu l-a înfrânt, așa cum a declarat. Un sistem pe care eu zic ca l-am îngenuncheat. A fost o luptă cumplită, iar energia mi-am luat-o de la oamenii care au crezut în mine”, a spus Băsescu, înainte să se urce în mașină. Duminică, el va merge la Țebea, unde va fi interesant, în condițiile în care este anunțată și vizita lui Klaus Iohannis.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

48 de minute ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

55 de minute ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

O oră ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

3 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

4 ore ago