Basescu catre sotia sa, la Sannicolau Mare: Meriti o statuie!

Sânnicolau Mare și-a luat rămas bun sâmbătă seară de la președintele Traian Băsescu. Acesta s-a ținut de promisiune și a venit în orașul de pe Aranca înainte de terminarea mandatului. S-a încheiat astfel un ciclu electoral, început în 2009, cu lansarea candidaturii lui Băsescu. Președintele s-a abținut de la declarații belicoase, dar i-a făcut un cadou simbolic soției sale, a cărei zi de naștere a fost sâmbătă:  o statuie!

IMG-20140906-WA001

Vizita președintelui Traian Băsescu la Sânnicolau Mare a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă, programul său oficial fiind publicat pe site-ul președinției cam cu o oră înainte de sosirea acestuia. Între timp, sânmiclăușenii au mâncat mici și frigărui, s-au dat pe tiribombe și au ascultat muzică latino de la boxe. Un grup de protestatari anti-fracturare îl așteptau pe Băsescu pentru a-i da un tricou pe care scria „Semănăm grâu, nu sonde”. Între timp, în primărie se desfășurau pe bandă rulantă cununii. Singurul politician care a fost văzut la Sânnicolau Mare a fost fostul ministru si consilier prezidențial Daniel Funeriu. Până sâmbătă, acesta a fost și președinte interimar al PMP Timiș, organizație la care au fost alegeri. Președintele și soția sa, Maria, au ajuns în centrul orașului în jurul orei 19,30, fiind întâmpinați cu urale de cei aflați în asistență. În momentul în care Băsescu s-a dat jos din mașină, a pornit haosul, oamenii încercând să ajungă cât mai aproape de președinte și să-i strângă mâna. SPP-iștii au împins și au tras pe toată lumea, singurii care au scăpat fiind copiii.

Primul moment al serii a fost dezvelirea bustului dr. Nestor Oprean, membru în Marea Adunare de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918. „Nestor Oprean a marcat şi istoria României, a fost la Marea Adunare de la Alba Iulia pentru înfăptuirea Unirii şi este unul dintre oamenii care au prefigurat România de astăzi. Sunt multe lucruri pe care le-a văzut pentru viitorul României şi care s-au întâmplat după 1989: respectarea dreptului de proprietate, drepturile minorităţii de a folosi limba maternă, statul de drept, ceea ce noi nu am reuşit nici până astăzi să înfăptuim definitiv. Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar încât nici măcar azi nu este întru totul împlinit, dar sunt convins că va fi împlinit după ce termin eu mandatul”, a spus Băsescu, Apoi a trecut la un ton mult mai glumeț și i-a spus soției sale că… îi face cadou această statuie. „Este ziua ei, se apropie și Sf. Maria… Meriți o statuie pentru că ești o soție bună”, a afirmat președintele.

basescu la sannicolau mare12

După ce a discutat aproape o oră cu membrii Consiliului Local Sânnicolau Mare, Băsescu a participat la un dineu oferit de primarul Dănuț Groza, iar apoi a fost invitat la Teatrul de Vară, pentru a premia cuplurile care aniversau 50 de ani de căsătorie. El n-a vrut să facă declarații, afirmând că „nu voi spune mimic interesant în seara asta”. Maria și Traian Băsescu le-au oferit apoi sărbătoriților serii flori, plachete și sticle de șampanie, după care cuplul prezidențial a părăsit orașul. Nu înainte însă că Băsescu să explice, scurt, de ce președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se gândește să inițieze o nouă procedură de suspendare a sa. „Eu de zece ani sunt într-o luptă cu un sistem. Un sistem pe care domnul Iliescu l-a protejat că așa a înțeles dânsul. Un sistem care pe domnul președinte Constantinescu l-a înfrânt, așa cum a declarat. Un sistem pe care eu zic ca l-am îngenuncheat. A fost o luptă cumplită, iar energia mi-am luat-o de la oamenii care au crezut în mine”, a spus Băsescu, înainte să se urce în mașină. Duminică, el va merge la Țebea, unde va fi interesant, în condițiile în care este anunțată și vizita lui Klaus Iohannis.

Invalid Displayed Gallery

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

batranele a spus: (septembrie 6th, 2014 at 23:14 )

batrane, dar te-au cam lasat salele si seviciile atat de dragi tie, ca de aceea a iesit la suprafata hotiile cu fratetu! si cam toti dictatorii au sfarsit urit, urat cand si-au batut joc de propriul popor: au taiat salariile, pensiile in timp ce ai tai au devenit stapenii lovelelor! dar blaga, popowiciu, ostafy au fost?

Oana a spus: (septembrie 7th, 2014 at 05:51 )

ostafy brendule ce faci moh? unde esti? brendu brendu

Blaga a spus: (septembrie 7th, 2014 at 06:06 )

DOSAR DE POLITICIAN: Constantin Ostaficiuc, baronul portocaliu al Timişului

A fost o perioadă de timp frumoasă şi profitabilă. Într-o înregistrare din dosarul penal al boss-ului Blejnar, şeful Consiliului Judeţean Timiş, portocaliul Constantin Ostaficiuc, se înţelegea cu “Sorinache” – porecla lui Blejnar, pentru cunoscători – cum să o numească pe o anume Gabriela Ionescu director adjunct la Finanţele din Timiş. În final, directoarea a fost arestată pentru luare de mită şi condamnată la patru ani de închisoare. De fapt, aproape toţi oamenii de încredere ai baronilor PDL din vămile şi finanţele de la Bihor, Arad şi Timiş au probleme cu legea. Mărginean, Comăniţă, Blejnar, zecile de vameşi şi poliţişti de frontiera arestaţi în 2011 stau mărturie a faptului că echipa lui Vasile Blaga a fost supravegheată şi executată în mod ritualic de o forţă mult mai mare.

Şi situaţia lui Sorin Blejnar este ciudată: deşi a fost tot timpul devotat lui Traian Băsescu, acesta are mari probleme în justiţie. Semn că Marinarul nu acceptă jocul la două capete pe care Blejnar l-a practicat timp de patru ani din postura de şef al ANAF.

Revenind la baronul Ostaficiuc, şeful PDL Timiş, acesta este un tovarăş vechi de arme al buldogului Blaga. Preşedintele PDL a candidat anul trecut pentru un colegiu de senator la Sânnicolau Mare. Cu tot sprijinul lui Ostaficiuc, Blaga s-a ales la mustaţă, în urmă unei nopţi şi a unor negocieri pe care nu le va uita toată viaţa. La Timiş, aşa cum spuneam şi în altă rubrică, PSD şi PDL trăiesc într-o complicitate politică incestuoasă. Şeful judeţului este Titu Bojin de la PSD, amicul lui Ostaficiuc, cel care a deţinut funcţia până în 2012. Bojin este locotenentul liderului PSD Ilie Sârbu, tovarăşul lui Vasile Blaga. Şi încrengăturile pot continua…

Ostaficiuc a fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş timp de opt ani. Ca un adevărat baron de Banat, Ostaficiuc fumează trabuce iar când vine în delegaţii la Bucuresti se cazează la luxosul hotel Mariott. Face politică de la mijlocul anilor 90. Numele său este implicat în diverse scandaluri economice şi politice.

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că familia şefului CJ Timis a primit în concesiune fără licitaţie – încă din 2008 – pentru 49 de ani, o suprafaţă de teren din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara, teren ce aparţine CJ Timiş. Societatea Ornella Design îi are că asociați pe Lucia Ostaficiuc, şoţia preşedintelui CJ Timiş, cu 50% din părţile sociale, fiica sa Diana Ornella Andreescu şi soţul acesteia, Codrin Andreescu, fiecare cu câte 25%. Din partea CJ Timiş a semnat Constantin Ostaficiuc şi din partea societăţii, ginerele său. Ostaficiuc este acuzat de incompatibilitate, acesta a pierdut procesele cu agenţia de integritate şi este cât pe ce să primească interdicţia de a mai candida la o funcţie publică. Aceeaşi firmă a familiei Ostaficiuc a încheiat şase contracte cu aeroportul Timişoara pentru servicii de inscripţionare şi tipărituri. Directorul aeroportului era în acelaşi timp partener de afaceri cu fiica lui Ostaficiuc, dar şi cu deputatul Popoviciu. Fiica baronului portocaliu a mai câştigat o finanţare din bani europeni din programul REGIO, în valoare de 1,4 milioane de lei.

Anul trecut, procurorii DNA de la Timişoara au luat în vizor afacerile de la aeroport, prin care, verişorul deputatului PDL Alin Popoviciu a închiriat cele mai bune spaţii comerciale din incinta aeroportului; indiciile procurorilor duc către liderul PDL !

Problemele lui Ostaficiuc nu s-au oprit aici. Curtea de Conturi a arătat că fostul şef al CJ Timiş a finanţat illegal, cu aproape 3 milioane de euro, echipa de fotbal Poli Timişoara, deţinută de controversatul om de afaceri, Marian Iancu. Deşi banii publici au fost acordaţi pentru finanţarea activităţii sportive, aceştia au fost cheltuiţi pentru a plăti datoriile clubului de fotbal, către bugetul statului sau prime şi salarii. Pe final de mandate, în 2012, Ostaficiuc a intenţionat să cumpere echipa de fotbal prin Consiliul Judeţean, operaţiune eşuată în final. Curtea de Conturi a sesizat nereguli şi în modul în care au fost închiriate spaţiile comerciale ale aeroportului, la preţuri subevaluate, către firma verişorului deputatului PDL Popoviciu.

Rămas fără funcţii şi influenţă locală, Ostaficiuc va fi promovat de Vasile Blaga ca lider al partidului şi se pregăteşte alături de deputatul Popoviciu de reconstrucţia partidului. O glumă tristă – evident – ca toată situaţia din PDL. Până să ajungă la putere, cei doi bănăţeni fac joc de glezne alături de liderii PSD din Banat şi, poate- poate, vor avea noroc şi se vor întoarce la putere. Dacă scapă de dosare, în 2016 o să-i vedem coafaţi şi fardaţi în rol de alternativă la puterea USL. Funcţiile vin şi pleacă, oamenii politici rămân. Vorba versului din imnul portocaliu: apa trece, pietrele rămân. Este vorba aici de pietrele de moară de la gâtul lui Vasile Blaga…

Imi doresc a spus: (septembrie 7th, 2014 at 06:09 )

Vicepresedintele PDL si presedinte al organizatiei din Timis a democrat-liberalilor, Constantin Ostaficiuc, va candida la alegerile europarlamentare din 2014. Acesta a pierdut alegerile locale din vara, cand a candidat pentru un al treilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean Timis.
„Pentru ca imi doresc sa candidez la europarlamentare. (…) Eu doresc sa candidez la europarlamentare, in masura in care partidul va fi de acord, voi dori si voi spera sa intru pe lista la europarlamentare”, a spus Constantin Ostaficiuc, pentru Ziare.com.

Ilie a spus: (septembrie 7th, 2014 at 06:22 )

„Asa spune si adeverinta de la CNSAS, dar CNSAS nu mai poate elibera certificate ca a facut cineva sau nu politie politica, ci instanta. In aceste conditii, noi ne luam dupa ce scrie documentul. Dansul e in registrul informatorilor, nu spune in registrul simpatizantilor, a vizitatorilor, in registrul savantilor, consultantilor, ci al informatorilor. E proces-verbal, sa ne explice”, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, senatorul PSD Ilie Sarbu.

In replica, Constantin Ostaficiuc, care este si candidatul PD-L la sefia Consiliului Judetean Timis, a transmis, un comunicat de presa in care il acuza pe Sarbu ca prezinta falsuri si minciuni.

nelu a spus: (septembrie 7th, 2014 at 06:25 )

Fostul sofer al lui Ostaficiuc, vicepresedinte la PDL Timis

Sef? a spus: (septembrie 7th, 2014 at 06:26 )

DIN PACATE oSTAFICIUC ARE O ECHIPA DE LOOSERI.

IAR ACEST fLAVIUS iEPAN, SOFERUL LUI oSTAFICIUC ESTE SI SEF DE CABINET LA bLAGA SI MEMBRU IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE LA hORTICOLA!!!

Danut a spus: (septembrie 7th, 2014 at 06:33 )

Dănuţ Groza vrea să îl dea jos pe Ostaficiuc din funcţia de preşedinte a PDL Timiş

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Scandalul din PNL Timiș, departe de a se fi încheiat. Nicolae Ciucă, la sediul filialei județene/FOTO

Lucrurile încep să se precipite din nou la nivelul PNL Timiș. Vineri dimineața, la inaugurarea noului terminal plecări externe de la Aeroportul Internațional Timișoara, președintele partidului, Nicolae Ciucă a fost întâmpinat de un grup de tineri liberali, care au protestat împotriva acordului cu PSD și a obligării susținerii lui Alfred Simonis pentru postul de șef...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scandalul din PNL Timiș, departe de a se fi încheiat. Nicolae Ciucă, la sediul filialei județene/FOTO
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Lucrurile încep să se precipite din nou la nivelul PNL Timiș. Vineri dimineața, la inaugurarea noului terminal plecări externe de la Aeroportul Internațional Timișoara, președintele partidului, Nicolae Ciucă a fost întâmpinat de un grup de tineri liberali, care au protestat împotriva acordului cu PSD și a obligării susținerii lui Alfred Simonis pentru postul de șef...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scandalul din PNL Timiș, departe de a se fi încheiat. Nicolae Ciucă, la sediul filialei județene/FOTO
În ziua deschiderii noului terminal internațional al Aeroportului din Timișoara, un număr semnificativ de susținători ai lui Alin Nica, fostul lider al PNL Timiș, au organizat un protest pentru a-și exprima nemulțumirea față de preluarea controlului filialei locale a PNL de către PSD, sub îndrumarea centrală a partidului din București. La evenimentul care a marcat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protest în fața Aeroportului: Simpatizanții lui Alin Nica se opun alianței PNL-PSD în Timiș
La Timișoara s-a inaugurat vineri noul terminal plecări externe din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara, care devine cel mai modern aeroport din țară. Investiție cu fonduri europene, aceasta marchează intrarea României în Schengen cu transporturile aeriene și maritime.  La eveniment au participat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Marcel Ciolacu, primul ministru, Nicolae Ciucă, șeful Senatului,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Moment istoric la Timișoara. A fost inaugurat noul terminal de plecări externe de la Aeroport, eveniment care a marcat intrarea României în Spațiul Schengen/VIDEO
Ținând cont de temperaturile diurne exterioare, prognozate pentru perioada imediat următoare, ridicate, ziua, și ceva mai scăzute, pe timpul nopții, Colterm anunță că  modifică parametrii de furnizare a încălzirii, pe rețeaua secundară de termoficare. Astfel, începând de astăzi, 29 martie 2024, se  reduc parametrii de furnizare a energiei termice, de la 40 la 37 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm reduce parametrii de furnizare a încălzirii
Una dintre cele valoroase piese din colecția armelor albe expusă de Muzeul Naţional al Banatului este sabia familiei nobiliare Osztoics. Aceasta face parte din expoziția temporară „𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞. 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞. 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞. 𝐀𝐫𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐛𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢„, aflată în mansarda B1 a muzeului. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sabia familiei nobiliare Osztoics de Șemlacu Mare și Șemlacu Mic în expoziţia temporară de arme albe a Muzeului Banatului
Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
Top