Categories: SocialUltima ora

„Infractorul de drept comun” Dorin Candea, noul director al RAR Timis

Liberalul Cosmin Costa și-a dat demisia din funcția de șef al RAR Timiș, el fiind înlocuit cu PSD-istul Dorin Cândea. Acesta din urmă a mai fost șef al instituției, chiar și la nivel național, în perioada Guvernării PDL. Pe când era democrat-liberal, PSD l-a catalogat drept „infractor de drept comun”.

Disputa din interiorul PSD Timiș pentru funcția de șef al RAR Timiș între fostul PDL-ist Dorin Cândea și consilierul județean Deian Plavoșin s-a încheiat cu victoria primului. Susținut și de președintele PSD Timiș, Titu Bojin, Cândea a primit numirea de la centru fiind instalat în funcție joi. Așa cum a promis de mai multe ori, liberalul Costa și-a scris demisia din funcție imediat ce s-au reglat conturile în PSD. Cândea a mai deținut șefia RAR Timiș în perioada guvernării PDL, ajungând și în poziția de adjunct la nivel național al acestei instituții. În ultima perioadă, Cândea a fost angajat al RAR pe poziția șef regional (patru județe) al Organismului certificare sisteme. Post pe care, potrivit mai multor surse, va ajunge soția sa pe care tot el a angajat-o în instituție în timpul primului mandat de șef.

Cândea a plecat din PDL în PSD în toamna anului 2012, după ce Comisia de intregritate a partidului i-a refuzat candidatura pe Colegiul VIII Deputați. Cel mai interesant este faptul că, în toamna anului 2011, deci exact cu un an înainte de alegerile parlamentare, Cândea era pentru liderii PSD Timiș un „infractor de drept comun”. Era momentul în care a apărut informația că omul avea în spate o condamnare la pușcărie pentru trafic de mașini cu acte false. Pe atunci Cândea era și consilier județean PDL și șef la RAR Timiș, deci lup pus de pază la stână. Chiar Titu Bojin solicita excluderea sa din Consiliul Județean, fiind îngrijorat că stă la masă cu un penal. Deputatul PSD Sorin Grindeanu cerea chiar un boicot al consilierilor PSD până zboară Cândea din CJT. Iată însă că, trecând de la PDL la PSD, fostul „infractor” a ajuns instantaneu un om onest, fiind numit șef la RAR. Adică tot în zona traficului de mașini pentru care a fost condamnat. Acelaşi Cândea apare în dosarul DIICOT privindu-l pe capul mafiot Sergiu Băhăian, cel condamnat la închisoare pentru că ar fi comandat mai multe crime. Cândea s-ar fi bucurat de o sponsorizare a lui Băhăian în campania electorală din 2008.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

România are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

51 de minute ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

2 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

7 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

7 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

18 ore ago