Categories: InvatamantUltima ora

Start in noul an scolar la Lenau: fara geamuri si cu gainat de porumbel / FOTO

Cei aproximativ 1.500 de elevi de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” au început noul an școlar într-un decor absolut deprimant. Clădirea nu are geamuri în unele locuri, e plin de igrasie, iar pe pervazuri tronează grămezi de excremente de porumbel. Lucrările de reabilitare stagnează, iar cele de la fostele hale ale RATT, unde se vor muta o parte din clase, nu sunt gata încă.

Clădirea ultracentrală, de pe str. Gheorghe Lazăr nr. 2, în care funcționează Liceul Lenau arată jalnic. Nu sunt geamuri, pică tencuiala, iar în interior pereții n-au mai fost zugrăviți de ani de zile și poartă încă „amintiri” de la generații trecute de elevi. Conducerea școlii dă din umeri. Clădirea a intrat în reabilitare în martie 2013, iar lucrările trebuia să fie încheiate în opt luni. Nu s-a întâmplat așa, pentru că firma care câștigase licitația a intrat în insolvență și evident că lucrările s-au oprit. Acum se încearcă organizarea unei noi licitații, dar e greu de crezut că vor începe în mod susținut lucrări în prag de iarnă. „Suntem optimiști, dar urmează un an greu mai ales pentru cei care își desfășoară activitatea în clădirea de pe Gheorghe Lazăr nr. 2. Într-un fel, suntem optimiști pentru că vom avea toate clasele în program de dimineață. Din cauza unor întârzieri de livrare nu sunt finalizate lucrările la clădirea RATT, însă estimăm că la începutul lunii octombrie vom putea intra în clase. Acestea sunt acum în curs de amenajare finală, iar acolo își vor desfășura activitatea clasele V-VIII. Ne așteptam să înceapă șantierul încă din perioada de vacanță, însă partea birocratică avansează puțin mai greu”, spune directorul liceului, Elena Wolf, în același timp consilier local.

Wolf susține că elevii nu au fost afectați de lucrările care s-au desfășurat în clădire. „Nu s-a lucrat în sălile de clasă, însă pentru anul școlar care urmează am discutat și cu constructorii și ne concentrăm mai mult pe aripa unde nu sunt clasele. În momentul în care se va lucra la fațadă, sper să se întâmple asta în vacanța de vară, pentru că nu este clasă care să nu aibă clasă spre exterior”, spune directorul liceului. Conform viceprimarului Dan Diaconu, elevii de la Lenau vor putea intra în noile săli de clasă din fostele hale ale RATT peste câteva zile. „Sunt finalizate lucrările interioare și de tencuială. Urmează să mai avem doar lucrările din curte. Probabil într-o săptămână, zece zile, se va putea folosi noul spațiu”, a declarat Diaconu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

7 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

10 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

10 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

11 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

11 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 ore ago