Categories: Economic

Vacanta de vara face bine aeroportului: record de pasageri pentru 2014

Luna august a fost prima din acest an în care numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” este mai mare decât în perioada similară din 2013. August este, de altfel, și luna în care la AIT au fost cei mai mulți pasageri în 2014.

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” a înregistrat, în august 2014, un trafic de aproape 70.000 de pasageri, cu 39% mai mult decât în august 2013. „Această creştere se datorează, în principal, curselor de vacanţă, dar, pe de altă parte, toate companiile aeriene care operează pe aeroportul timişorean au înregistrat un număr mai mare de pasageri faţă de luna august a anului precedent”, spune Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al AIT. Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul timișorean a înregistrat o scădere din ianuarie 2014, momentul în care compania Carpatair a intrat în insolvenţă şi şi-a suspendat toate zborurile. Treptat, spun cei de la AIT, traficul a revenit, astfel încât în luna august s-a înregistrat o creştere substanţială faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013. „Suntem convinşi că din această toamnă traficul va creşte treptat şi datorită noilor destinaţii care vor fi operate începând din luna noiembrie. Este vorba de cinci destinaţii spre Italia, la Torino şi Bari, spre Germania, la Frankfurt şi Memmingen, și spre Belgia, la Bruxelles, astfel încât pentru întreg anul 2014 să înregistrăm o creştere faţă de anul precedent”, a declarat Daniel Idolu, directorul AIT. Conform statisticilor oficiale, în perioada ianuarie-august 2013 au tranzitat aeroportul din Timișoara 508.555 pasageri. Comparativ, în același interval din 2014, numărul pasagerilor a fost de 469.382, în scădere cu 7.7%. În ceea ce privește luna august, în 2013 au fost 49.864, iar în 2014 au fost 69.257.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago