Categories: Economic

Fara sa stie cate debransari ilegale sunt, Colterm spera sa-si recupereze de la anul clientii

Cu vreo 65.000 de apartamente legate la sistemul centralizat de încălzire, Colterm se confruntă încă, în fiecare an, cu un val de cereri de renunțare. Unele dintre acestea sunt respinse, dar, paradoxal, nimeni nu știe câți dintre cei refuzați s-au debranșat de capul lor. Șeful Colterm crede, pe de altă parte, că de anul viitor, timișorenii vor vrea să revină în sistem.

În jur de 3.100 de timișoreni au depus, în acest an, cereri de debranșare de la sistemul centralizat. Reprezentanții Colterm spun că numărul celor care au vrut să renunțe la serviciile sale este cu 25% mai scăzut decât în 2013. O parte dintre solicitări au fost respinse și, susține directorul Colterm, s-au înregistat mai multe cereri de rebranșare. Cele mai multe nemulțumiri sunt legate de apa caldă, care vine rece la robinete timp de minute bune. „Totalul numărului de cereri de deconectare a fost de 3.105, din care 773 au primit aviz negative. Am avut şi cereri de reconectare, în jur de 100. Anul trecut au fost 10-15. Cei care se debranşează au probleme cu apa caldă. Avem 5.000 de metri de reţele de recirculare care nu au existat niciodată. Am reuşit să facem 1.500 de metri, am identificat problema, la anul vrem să finalizăm tot. De anul viitor ne aşteptăm la o recuperare masivă a clienţilor”, spune Cristian Mircea, șeful Colterm.

Cristian Mircea admite, pe de altă parte, că mulți dintre cei refuzați de la debranșare au făcut oricum acest lucru. O evidență clară nu există însă, iar directorul societății de termoficare susține că e treaba primăriei să facă verificări. „Autoritatea locală are obligaţia de a verifica (…) Primăria presupun că este în verificări. În cazul celor care s-au debranşat abuziv, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, iar cei prinși trebuie să se debranşeze”, spune Mircea. Culmea este că societatea de termoficare a fost citată în mai multe procese între… vecinii care se judecă pe tema debranșărilor. „Sunt cazuri în care oamenii ajung în instanţă şi ne cer documentele care au stat la baza deconectării. Sunt oameni care se dau în judecată pentru fals şi uz de fals, că nu ar fi semnat cererile de deconectare ale vecinilor lor”, a declarat directorul Colterm.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

5 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

6 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

7 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

9 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

9 ore ago