Categories: Economic

Fara sa stie cate debransari ilegale sunt, Colterm spera sa-si recupereze de la anul clientii

Cu vreo 65.000 de apartamente legate la sistemul centralizat de încălzire, Colterm se confruntă încă, în fiecare an, cu un val de cereri de renunțare. Unele dintre acestea sunt respinse, dar, paradoxal, nimeni nu știe câți dintre cei refuzați s-au debranșat de capul lor. Șeful Colterm crede, pe de altă parte, că de anul viitor, timișorenii vor vrea să revină în sistem.

În jur de 3.100 de timișoreni au depus, în acest an, cereri de debranșare de la sistemul centralizat. Reprezentanții Colterm spun că numărul celor care au vrut să renunțe la serviciile sale este cu 25% mai scăzut decât în 2013. O parte dintre solicitări au fost respinse și, susține directorul Colterm, s-au înregistat mai multe cereri de rebranșare. Cele mai multe nemulțumiri sunt legate de apa caldă, care vine rece la robinete timp de minute bune. „Totalul numărului de cereri de deconectare a fost de 3.105, din care 773 au primit aviz negative. Am avut şi cereri de reconectare, în jur de 100. Anul trecut au fost 10-15. Cei care se debranşează au probleme cu apa caldă. Avem 5.000 de metri de reţele de recirculare care nu au existat niciodată. Am reuşit să facem 1.500 de metri, am identificat problema, la anul vrem să finalizăm tot. De anul viitor ne aşteptăm la o recuperare masivă a clienţilor”, spune Cristian Mircea, șeful Colterm.

Cristian Mircea admite, pe de altă parte, că mulți dintre cei refuzați de la debranșare au făcut oricum acest lucru. O evidență clară nu există însă, iar directorul societății de termoficare susține că e treaba primăriei să facă verificări. „Autoritatea locală are obligaţia de a verifica (…) Primăria presupun că este în verificări. În cazul celor care s-au debranşat abuziv, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, iar cei prinși trebuie să se debranşeze”, spune Mircea. Culmea este că societatea de termoficare a fost citată în mai multe procese între… vecinii care se judecă pe tema debranșărilor. „Sunt cazuri în care oamenii ajung în instanţă şi ne cer documentele care au stat la baza deconectării. Sunt oameni care se dau în judecată pentru fals şi uz de fals, că nu ar fi semnat cererile de deconectare ale vecinilor lor”, a declarat directorul Colterm.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

39 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

53 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago