Fernando de la Caransebes, agentul electoral al PSD

Așadar, a început campania electorală pentru prezidențiale și la modul oficial. În cursă s-au înscris nu mai puțin de 14 candidați, cei mai mulți având aceleași șanse să obțină măcar cinci procente, câte are Adolf Hitler să ia post-mortem Premiul Nobel pentru pace. Ce motive i-au împins în cursă pe cei mai mulți dintre ei habar n-am, dar aș putea bănui.

Astfel, unii sunt „iepurași” pentru candidați mai puternici, unii vor să scape de neveste pentru o lună, alții au evadat de la Spitalul 9, alții vor să fie cunoscuți măcar în blocul în care stau, iar unii poate au ceva bani negri de spălat. Oricum, din cei 14, în finala din 16 noiembrie vor rămâne doar doi și se cam știu care sunt ei. Acolo, cu toate că mulți vor să complice situația, lucrurile mi se par mai mult decât simple. Românii vor avea de votat între un model chinezesc cu influențe nord-coreene și un model nemțesc cu altoi mioritic. Cu toate acestea, în rubrica pe care o inaugurăm acum, vor avea loc toți cei 14 candidați, cu condiția să existe.

Să râdem cu (de) PSD
Lipsă crasă de imaginație pentru PSD, mai ales în campania dusă on-line. Social-democrații au împrumutat ideea fixă și unică a televiziunilor din subordine: Ghiță TV și Latrina 3. Și anume, că Iohannis este candidatul lui Băsescu, pe marginea cărei idei demne de defuncta Urzica s-au făcut inclusiv pagini de Facebook. Asta este, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! De domeniul ilarului, pe una din aceste pagini sare în față manelistul Fernando din Carasebeș. Care spune că va vota cu Iohannis. Făcut la mișto, s-ar putea ca acest lucru să aibă efect de bumerang. Păi ce vor spune PSD-iștii când vor vedea că nici măcar unul de-al lor – cum este Fernando – nu mai votează cu Ponta?!

Șpaisuri nemțești și muncă românească?

ACL și-a lansat la Timișoara campania electorală într-un „șpais nemțesc” amplasat în Piața Operei. Dacă va ajunge Iohannis președinte, toți românii vor avea astfel de șpaisuri, a fost mesajul transmis de liberalii și pedeliștii aflați în piață. Nu s-a spus însă dacă vom avea „șpaisuri nemțești” și în condițiile în care vom munci în continuare ca românii. Sau vor munci nemții pentru români ca să le umple șpaisurile?

Viorel „Ghinion” Ponta

Victor Ponta și-a început campania, așa cum a promis, cu floricele și Coca Cola. Dar nu în fața televizorului, ci la Kiev, urmărind din tribună partida Dinamo Kiev – Steaua. Ca și în cazul altor competiții cu sportivi români (vezi Halep), Ponta a adus și de această dată ghinion. Mă gândesc cu groază, ce ghinion o să se abată pe țara asta dacă Ponta va ieși președinte! Altfel, din partea anti-steliștilor din întreaga țară, îl rog pe Victor Viorel să meargă la cât mai multe meciuri ale Stelei!

Dilemele Monicăi: De unde are Nuți bani

Elena Udrea și-a început campania electorală într-o fabrică dezafectată, îmbrăcată într-o salopetă „haute couture” și o cască Louis Vuitton. Nu înțeleg de ce nu și-a făcut debutul de pe una din „realizările” sale! Un parc amplasat pe pășune, un teren de fotbal în pantă, o sală de sport din vârful muntelui neracordată la apă… Fosta ei colegă în proslăvit Traian Băsescu, Monica Macovei, s-a și mirat public de unde are Nuți atâția bani. Cum de unde? Din astfel de parcuri, terenuri, săli de sport, telegondole sau chiar tranzacții și alte șmenuri cu Cocoș(ei).

Ascuțitori electorale

În acest timp, filiala Elenei Udrea din Timiș a împărțit creioane colorate, ascuțitori, radiere și caiete prin școlile din județ. Mai exact, la Gottlob și Ohaba Lungă. Interesant, acțiunea a avut loc la două săptămâni de la începerea școlii și exact cu o zi înaintea startului campaniei electorale. Deci ce i-a mânat în luptă, grija pentru copii sau pentru campania electorală a Elenei Udrea?

Hop-țop și Tăriceanu!
Și nu putem termina prima rubrică fără a-l pomeni pe însăși el, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul independent de toată lumea, mai puțin de PSD. Și ce-a grăit el? „Dacă reușesc să intru în turul II, sunt în poziția de a vă spune că eu sunt candidatul ce-l poate învinge pe Victor Ponta. Nu-l văd pe Klaus Iohannis în stare să-l învingă pe Ponta”, a glăsuit Tăriceanu. Chiar așa? Eu știam din atletism că „iepurii” se retrag după câteva ture. Sau altfel zis, Tăriceanu se crede în „săptămâna nebunilor”, când slugile iau locul stăpânilor?

Share
Published by
Klaus si Viorel

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago