Golgheterul si cel mai bun pasator nu mai prind nici banca de rezerve la Poli

La Poli Timişoara se câştigă foarte greu un loc în primul „11”. Doi dintre cei mai buni jucători ai formaţiei timişorene, ambii ofertaţi de echipe din primul eşalon în această vară, nu se regăsesc în noua formulă de joc gândită de Dan Alexa.

Nici măcar titlul de golgheter sau de cel mai bun pasator nu le mai garantează jucătorilor de la Poli un loc în primul „11”. Este şi cazul lui Szabolcs Szekely şi Răzvan Trandu, fotbalişti cu care ne-am obişnuit în prima echipă a lui Poli în ultimii doi ani. Szekely a fost unul dintre golgheterii ediţiei trecute a Ligii I, cu 11 reuşite, în timp de Răzvan Trandu a fost cel mai bun pasator al timişorenilor, mijlocaşul central servindu-şi de şase ori ideal colegii din atac. Ambii jucători impresionau în jocurile Ligii I acum un an. Szekely a marcat de 8 ori în turul sezonului trecut, iar Trandu a pasat decisiv de cinci ori, fiind cel mai bun pasator din primul eşalon alături de stelistul Alex Bourceanu.

Anul 2014 nu a mai fost la fel de bun pentru cei doi jucători, care au retrogradat cu Poli în Liga a II-a Cu toate acestea, Trandu şi Szekely, dacă îl exceptăm pe Alin Şeroni, au fost singurii jucători de la retrogradata Poli care au primit oferte de la echipe din primul eşalon. Szekely a negociat cu FCM Braşov, CSU Universiatatea Craiova şi Rapid Bucureşti, dar nu a ajuns la niciuna dintre acestea, pentru că Poli a avut pretenţii materiale. Răzvan Trandu a fost urmărit de mai multe echipe din primul eşalon, având o oferă concretă din partea Viitorului lui Gheorghe Hagi. În cele din urmă, ambii jucători au rămas la Poli, fiind consideraţi de cei mai mulţi, înainte de debutul sezonului, titulari de drept.

Nu de aceeaşi părere a fost şi Dan Alexa, care a apelat la serviciile celor doi extrem de rar. Răzvan Trandu a adunat în acest sezon doar trei jocuri, niciodată în calitate de titular. În cele opt etape, talentatul mijlocaş de 23 de ani a evoluat doar 72 de minute. Szekely a intrat doar o dată titular, în jocul pierdut de Poli la Râmnicu Vâlcea. În rest, fostul golgheter a mai evoluat în două jocuri, fără vreo realizare notabilă. Trandu şi Szekely au fost pe teren inclusiv în jocurile pierdute cu CSM Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa. Ultimele trei etape, toate câştigate cu 3-0 de Poli, au fost şi cele mai grele pentru cei doi. Dan Alexa nu a apelat la serviciile niciunuia dintre aceştia. Mai mult, antrenorul timişorean nu i-a trecut nici pe foaia de rezerve. În aceste condiţii, este foarte posibil ca cei doi să fie lăsaţi să plece în iarnă la alte echipe. Mijlocaşul şi atacantul de la Poli nu duc lipsă de oferte, de cei doi fiind interesate în continuare Viitorul, respectiv Rapid Bucureşti.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago