Poli a adus procurorii DNA la Primaria Timisoara

Doi procurori DNA au descins, marți dimineață, la Primăria Timișoara. Ei au mers în biroul primarului Nicolae Robu, unde au fost convocați, de asemenea, reprezentanți ai Direcției Economice, ai Serviciului Juridic și ai Direcției Comunicare. Din primele informații, ancheta vizează actele prin care a fost finanțată, de la bugetul local, Poli Timișoara, în administrațiile trecute. Primarul Nicolae Robu susține că nu are legătură cu subiectul, dar, cu toate acestea, pare convins că banii au fost alocați perfect legal de administrația Ciuhandu.

Primarul Nicolae Robu spune că ancheta procurorilor DNA nu îl vizează pe el. „Nu au venit la mine, au venit la instituția primăriei, pentru a se documenta în privința perioadei 2008-2011, când eu nu am fost primar și, drept urmare, n-am ce să vă spun pe acest subiect, relativ la finanțarea fotbalului. Vă rog să vorbiți cu DNA, eu nu am nicio legătură cu acest subiect. Suntem oameni serioși. Au venit să ceară documentele nominalizate, mai mult nu am ce să vă spun. Documentele vor fi căutate în arhivă, sunt acte din 2008… Nu aveți ce să discutați cu mine pe acest subiect, pentru că nu am ce să vă spun”, a declarat edilul.

Investigația DNA a pornit de la un raport al Curții de Conturi care a stabilit că Primăria Timișoara are de recuperat suma de 31,6 milioane de lei de la societatea SC Politehnica 1921&Invest, controlată de fostul patron al lui Poli, Marian Iancu. După cum se știe, acesta din urmă a intrat în pușcărie săptămâna trecută, fiind condamnat definitiv la 12 ani cu executare în Dosarul RAFO Onești. Într-o primă instanță, Tribunalul Timiș a dat dreptate Curții de Conturi, respingând apelul Primăriei Timișoara ca fiind nefondat. Instanța a stabilit că, potrivit prevederilor contractuale, banii dați de primărie trebuiau folosiți strict pentru activități sportive. Numai că ei au luat ale destinații, o parte fiind executați de Fisc în contul datoriilor firmei lui Marian Iancu. Mai mult, deBanat a scris, cu mai mult timp în urmă, că la primărie erau decontate facturi ale lui Iancu pe paltoane, costume de blugi sau sute de kilograme de ciocolată, facturi pe care Iancu le avea de la magazine duty-free din Vama Moravița. Or, în contractul de finanțare a echipei exista o clauză prin care primăria era obligată să urmărească cum sunt utilizați banii publici.

Deși spune categoric că nu are nicio legătură cu această anchetă a DNA, primarul Nicolae Robu e convins că vechea adminnistrație a procedat corect când a alocat acei bani către Poli. „Nu sunt avocatul lui Gheorghe Ciuhandu, dar consider că nu a greșit când a fost de acord cu această finanțare. Acum, dacă lucrurile stau altfel, se schimbă toată abordarea. Însă finanțarea în sine eu cred că a fost corectă, atâta vreme cât Curtea de Conturi, an de an, nu a sesizat ca n-ar fi corectă, cât Instituția Prefectului, care are ca misiune vegherea la respectarea legalității în teritoriu, n-a făcut nicio sesizare de nelegalitate a hotărârii de CL. E ciudat să se considere acum că finanțarea respectivă ar fi fost ilegală”, a spus edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

5 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 ore ago