Categories: Primăria Timişoara

Robu, pe urmele lui Emil Cristescu: strange semnaturi pentru centura! Cu sprijin de la partid

Nu mai face miting de protest pentru centură, pentru că nu vrea să-l organizeze pe linie de partid. Strânge, în schimb, cu membri de partid, semnături pentru susținerea scrisorii care urmează să fie trimisă premierului Victor Ponta. Primarul Nicolae Robu va solicita guvernului să includă centura de sud a Timișoarei în masterplan. În 2008, omul de afaceri Emil Cristescu a strâns 12.000 de semnături pentru aceeași centură. Rezultatul? Zero.

Săptămâna trecută, primarul Nicolae Robu anunța că vrea să cheme timișorenii în stradă, pentru a protesta deschis împotriva lăsării pe dinafară în Masterplanul General de Transport a centurii de sud a Timișoarei. Pentru că susținea că nu poate face un astfel de apel din postura de primar, Robu spera ca demersului său să i se alăture măcar un ONG, care să-și asume practic organizarea acestui miting.
Între timp, edilul a anunțat că renunță la o astfel de adunare de protest, dar va trimite o scrisoare oficială premierului Victor Ponta. Acum, Robu dă startul strângerii de semnături de la timișoreni în sprijinul acestei scrisori.

„Demarăm strângerea de semnături pentru susținerea scrisorii oficiale pe care am redactat-o deja și pe care o voi trimite premierului Ponta. Cer în acest act includerea centurii în masterplan. Dacă guvernul consideră că poate finanța acest obiectiv și fără a-l include în masterplan, ceea ce eu nu cred… Aș fi vrut să văd că s-a retrezit spiritul civic în timișoreni, dar la un miting organizat de PNL nu vor veni susținători ai altor partide. PNL și PDL vor strânge semnăturile, în diverse puncte din oraș”, a declarat Nicolae Robu. Edilul susține că, din punct de vedere logistic, nu poate demara o astfel de acțiune de strângere de semnături la primărie. „Nu avem resurse umane pentru așa ceva… Vom vedea dacă găsim ceva voluntari, dar dacă vor și pesediștii să strângă semnături, îi aștept. Dacă dorește cineva de la organizație civică, la fel. Eu am vrut să nu implic politica, dar dacă nu am alte resurse… M-aș fi bucurat ca acțiunea să fie preluată de un ONG”, a conchis edilul.

Inițiativa lui Nicolae Robu nu e nouă. În anul 2008, omul de afaceri Emil Cristescu demara o campanie similară, denumită „Dă o semnătură, ca s-avem centură”. La vremea respectivă, 12.000 de oameni au semnat în sprijinul acestei inițiative. Rezultatul a fost o hotărâre de guvern „pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Varianta ocolitoare Timișoara DN6 km 549+076 si DN 69 km 6+430»”. Ce s-a întâmplat mai departe știe toată lumea: nimic!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago