Categories: Primăria Timişoara

Se cauta amatori de reabilitari: primaria da banii, proprietarii de cladiri istorice trebuie doar sa-i ceara

Timișorenii care locuiesc în imobile istorice pot depune, din nou, proiecte pentru reabilitarea acestora, cu bani de la bugetul local. Primăria dă startul unei noi sesiuni a acestui program. După prima dintre ele, numai o singură clădire a întrunit criteriile, dar lucrările nu au început nici până acum.

Primăria alocă, în acest an, 4,5 milioane de lei de la bugetul local, pentru proprietarii de clădiri istorice interesați să le reabiliteze. Primăria va plăti integral costurile reabilitării imobilelor care vor intra în program și, ulterior, va recupera de la proprietari 80% din sumă, pe o perioadă de zece ani, în baza unor contracte de finanţare şi a constituirii unei garanţii imobiliare asupra clădirii. La primul apel, pentru care s-au depus cereri de finanțare până pe 10 aprilie, s-au înscris două clădiri: cea din Piața Unirii nr. 8 și cea de la intersecția străzilor Gheorghe Dima cu Emanoil Ungureanu. Lucrările nu au început încă la niciunul din cele două imobile. „Clădirea de pe Emanoil Ungureanu nr. 17 a trecut de evaluare tehnică şi juridică. Următoarea etapă este aprobarea în CL a finanţării şi semnarea contractelor de finanţare, respectiv ipotecă. Valoarea proiectului este de 1,06 milioane de lei. Clădirea din Piaţa Unirii 8 are niște clădiri juridice pe care proprietarii trebuie să le rezolve”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunță acum o nouă sesiune de depunere de proiecte, suma pusă la bătaie fiind de trei milioane de lei. În zona vizată sunt imobilele istorice din zona Cetate, ansamblul urban Corso, clădirile din Fabric sau din cartierul Iosefin. Prin programul primăriei sunt finanțate lucrări de reparaţii la acoperiş, ornamente, tinichigerie – pervazuri, jgheaburi, burlane, zidărie, repararea și înlocuirea tâmplăriei exterioare etc. Dacă sunteți interesați, dosarele de finanțare pot fi depuse, în intervalul 20 octombrie – 20 noiembrie, la camera 12, în Primăria Timișoara. Găsiți aici actele de care aveți nevoie, iar aici, lista prioritară de clădiri.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago