Incepe o noua lupta la CJ: majoritatea vrea sa-i schimbe pe Dobra si Zanfir

Rezultatul alegerilor prezidențiale le-au dat curaj ACL-iștilor din Timiș. Liberalii și-au pus în plan să facă ordine în CJ și au ajuns la concluzia că vicepreședinții Călin Dobra și Florian Zanfir trebuie să fie înlăturați din funcții. Rămâne de văzut dacă schimbarea se va face în următorul plen.

Liberalii din CJ Timiș îi au acum alături și pe consilierii independenți. Cel puțin asta susține fostul PSD-ist Marcel Mihoc, care a devenit independent folosindu-se de Ordonanța 55. Mihoc susține că schimbarea ar putea să aibă loc chiar în plenul de miercurea viitoare, dar rămâne de văzut dacă președintele CJ Timiș, Titu Bojin, și secretarul vor accepta includerea acestui punct pe ordinea de zi. În momentul de față conducerea CJ Timiș este „roșie”, atât președintele, cât și vicepreședinții fiind membri ai PSD. „O facem legal, depunem document exact cum s-a făcut când l-am schimbat pe Marian Vasile. Se depune o solicitare din partea a minimum o treime din consilierii județeni prin care se solicită schimbarea celor doi vicepreședinți. Asta înseamnă că președintele CJ și secretarul general mă gândesc că vor proceda exact ca și data trecută. Atunci, în trei zile au făcut o ședință extraordinară și l-au schimbat pe Marian Vasile. Acum după alegerile care au trecut de două zile, scena politică s-a schimbat radical. Rezultatele au arătat că 70% are ACL și 30% are PSD și în aceste condiții bănuiesc că această proporție se va păstra inclusiv la CJ. Președintele Titu Bojin, fiind ales uninominal, rămâne președinte, iar ceilalți doi vicepreședinți, dacă au învățat ceva de la Victo Ponta, mă gândesc că se vor retrage ei de la ei putere și vor lăsa doi oameni din celelalte grupări politice”, a declarat consilierul independent Marcel Mihoc. Fostul PSD-ist nu a vrut să spună dacă s-a stabilit cine sunt cele două persoane care ar putea să le ia locul lui Dobra și Zanfir, dar crede că e vorba de un PNL-ist și un PDL-ist. Totuși, nu exclude nici varianta în care un independent ar ajunge să ocupe acest post.

Marian Vasile și-ar dori să revină în funcție, dar încă nu este sigur dacă unul dintre cele două scaune îi vor reveni. Cert este faptul că lui Vasile îi place foarte mult la CJ, iar în 2016 vrea să candideze pentru funcția de președinte al instituției… doar susținere să aibă. „Existe o majoritate și nu știm 100% dacă facem această mișcare acum, dar s-ar putea s-o facem. Sunt discuții puternice. Eu cred că ar fi bine să fie acum pentru că ar exprima dorința poporului și s-ar reechilibra situația după ordonanța lui Ponta privind migrația. (…) Da, normal că îmi doresc (n.r. – să redevină vicepreședinte), dar se vor face negocieri interne și vom vedea care este cea mai bună soluție. Mă gândesc, pentru 2016, să candidez pentru președinția CJ, dacă voi avea susținerea necesară”, a afirmat Vasile.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago