Categories: SocialUltima ora

Mesaj de la Timisoara: „In turul doi ne luam tara inapoi!” / FOTO+VIDEO

Timișorenii s-au mobilizat și vineri seara, chiar dacă un pic mai greu decât sâmbăta trecută, și au ieșit din nou în Piața Victoriei, pentru un miting pro-vot în diaspora. Ca să nu mai fie acuzați că vor ruperea Banatului de România, protestatarii au adus cu ei și steagurile regiunilor istorice. S-a strigat „Jos comuniștii”, dar și „În turul doi ne luăm țara înapoi”.


Față de manifestarea de sâmbăta trecută, numărul participanților a fost ceva mai mic. Atmosfera a fost însă una pozitivă, iar de data aceasta nu au apărut niciun fel de incidente violente. Încă de la începutul evenimentului protestatarii au strigat „Jos Ponta!”,„Ne pasă! Ne pasă! Nu vom sta acasă”, „Jos comuniștii” sau „În turul doi ne luăm țara înapoi”. La începutul protestului, la microfon a ajuns universitarul Marcel Tolcea, care a transmis un mesaj puternic. „Dacă România se despică în două, de duminică seara, eu mă mut în Republica Română a Tinerilor. A tinerilor care s-au trezit. A tinerilor care au înțeles minciunile PSD-ului și ale tuturor celorlalte partide. A tinerilor care disprețuiesc găinăria unui plagiator. A tinerilor care s-au săturat să plece din țară. A tinerilor care cred în Dumnezeu și nu folosesc biserica asemenea unui mop (…) A tinerilor care vor ca viața lor să fie, în fine, trăită de ei și nu prin nesimțiții baroni din toate partidele. A tinerilor care s-au săturat de toată mizeria unei mafii ce le sugrumă, în fiece noapte, ziua de mâine. Fiindcă în toți românii, absolut toți românii care nu votează Ponta, indiferent de vârstă, locuiește un tânăr!”, a spus Tolcea.

Organizatorul protestului, Edwin Sebastian Marc, a fost apoi întâmpinat cu aplauze puternice.„Nu vreau să fiu celebrat ca un erou! Nu e greu să faci un event pe Facebook. Dacă vreți să vedeți un erou, uitați-vă în jur. (…) Suntem aici pentru un protest civic. (…) Suntem aici pentru că nu vrem corupție, vrem drepturi egale, nu ca în «Ferma animalelor» a lui Orwell, unde unii sunt mai egali decât alții. Momentul scurt de violență – apropo, salut comuna Variaș (n.r. – din care provine bărbatul care a lovit un cameraman la protestul precedent și care este fiul unui consilier PSD) – a fost unul infim față de restul protestului”, a spus tânărul.

La miting s-a cântat mult și s-au ales melodii de tot felul, de la „Nouă ne pasă”, la „Price Tag” a lui Jessie J sau „One” a celor de la U2. De asemenea s-a cântat de mai multe ori imnul României. Cristian Cazacu, cel care s-a ocupat de muzică la eveniment, a ales să cânte și o… colindă, respectiv „Santa Claus is coming to town”. Desigur, cântecul făcea referire la Klaus Iohannis. Spre deosebire de protestul de sâmbătă, atât de la microfon, cât și din mulțime, s-a scandat numele candidatului ACL. De asemenea, au fost aduse și câteva pancarte pe care apărea numele acestuia. Protestatarii au continuat să scandeze pro-vot și anti-Ponta, dar, spre final, cei de la microfon au cotit-o spre cântece cu tematică religioasă, lucru care i-a deranjat, se pare, pe cei prezenți, astfel că mitingul s-a încheiat cam cu jumătate de oră înainte de ora 21, până la care exista autorizație.

Invalid Displayed Gallery


Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

16 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de ore ago