Categories: Social

Podul de pet-uri de la Timisoara, respins de Cartea Recordurilor / FOTO

„Ne pare rău, dar…” – așa începe scrisoarea primită de EcoStuff România din partea Guinness World Records. Podul de pet-uri nu a intrat în Cartea Recordurilor din motive strict tehnice: „materialul trimis nu arată modul în care au fost numărate pet-urile”, respectiv „structura nu a fost realizată dintr-o singură bucată, existând acea deschidere la mijloc”.

După luni de muncă, ceea ce ar fi trebuit să fie mai mare pod de pet-uri din lume a fost montat pe Bega în luna iulie. Odată finalizat, EcoStuff Romania, organizația care a avut ideea realizării acestuia, a depus toate documentele necesare pentru ca inedita construcție să intre în Cartea Recordurilor. Au urmat alte luni de așteptare și, în final, o mare dezamăgire. Cei de la Guinness World Records au anunțat că recordul nu poate fi omologat. „EcoStuff a trimis documentația completă, arătând clar și modalitatea de numărare și punând la dispoziția GWR – Guinness World Records sute de fotografii din timpul construirii modulelor, inclusiv fotografii cu fiecare dintre cele 76 de gabioane în parte, cu fiecare strat de pet-uri separat, la rezoluție mare, tocmai pentru a putea fi verificate”, au transmis reprezentanții EcoStuff.

Timișorenii sunt foarte dezamăgiți și spun că au fost mai multe neclarități în răspunsul de la GWR. În primul rând, GWR a declarat că există posibilitatea creării unei noi categorii de recorduri, având în vedere că podul de la Timișoara era unul atipic. Existau, pe de altă parte, două alte categorii la care acesta putea fi încadrat: „Largest plastic bottle structure” și „Largest plastic bottle sculpture”. În cazul primei categorii există un record din Lituania pentru un brad de Crăciun de peste 40.000 de funduri de sticlă de plastic. Pentru a doua există un record de 43.296 sticle de plastic, obținut de un pod plutitor din Italia. Podul de la Timișoara a fost construit din peste 100.000 de pet-uri.

„O altă nemulțumire este legată de lipsa de profesionalism a reprezentanților GWR care au analizat propunerea. Răspunsul pentru doborârea unui record existent (cazul de față) trebuia să vină în maximum șase săptămâni, adică cel târziu în 15 septembrie, iar cel pentru stabilirea unui record nou (categorie nouă), cel pe care îl așteptam de fapt, trebuia sa vină în maximum 12 săptămâni, adică în 27 octombrie. Organizatorii au primit însă răspunsul după aproape 15 săptămâni, în 12 noiembrie. În plus am primit două e-mail-uri total diferite, unul dintre ele referitor la proiectul «cu.podu», iar celălalt, venit de fapt primul, de la același reprezentant GWR, se referea la un proiect realizat din… paie. Pe de altă parte, noi nu am plătit cei 6.000 de euro pentru a aduce un reprezentant GWR în Timișoara. Poate de aici și lipsa de interes manifestată…”, au mai spus cei de la EcoStuff.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

7 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

7 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

7 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

9 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

9 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

10 ore ago