Categories: Publicitate

Victor Ponta – candidatul cu palmares negru (P)

Dezinformare, manipulare, ameninţări, şantaj, abuz de funcţii, dare de mită, minciuni, folosirea de bani publici – acestea sunt caracteristicile principale ale campaniei pentru PSD-istul Victor Viorel Ponta. Datele certe arată că România lui Victor Ponta înseamnă corupţie, retrocedări ilegale de păduri, trafic de influenţă, ofiţeri acoperiţi, baroni locali. În ultimele săptămâni, în presă au apărut nenumărate situaţii în care vedem cum disperarea PSD a dat pe afară şi chiar proprii activişti social-democraţi consideră că stilul de a face campanie al PSD are derapaje grave de la legalitate şi democraţie. Amintim şi de multiplele măsuri populiste pe care le-a luat premierul-candidat, promiţând, printre altele, creșteri salariale în 2015 și 400 de terenuri de fotbal, de frica produsă pensionarilor în urma unor scrisori mincinoase despre tăierea pensiei, blamarea românilor fără copii şi a celor de altă religie, blocarea votului pentru românii din diaspora ş.a.m.d.

Un pericol pentru societate

Victor Ponta a mințit când a spus că superacciza la combustibili se va duce la autostrăzi, când destinația ei reală a fost să ajute bugetul pentru plata salariilor. Victor Ponta a încercat să își confecționeze un trecut anticomunist (simpatia și votul pentru Emil Constantinescu, votul pentru Ion Rațiu, prezența în Piata Universității), în timp ce se afișa cu tricouri cu Che Guevara sau declara (în 2002) în presă că „nu am o simpatie prea mare pentru SUA, prefer China”. În China s-a şi căsătorit a doua oară, de altfel… Victor Ponta a mințit în privința absorbției de fonduri europene. Exemplu: în 2013 a afirmat că în luna iulie România a absorbit 783 de milioane de euro fonduri europene, în vreme ce MF a prezenta public o cifră puțin sub 200 milioane euro. Victor Ponta a promis construirea de spitale regionale, noi și cu dotare modernă. Deși există finanțare europeană pentru acest lucru, proiectul a rămas pe hârtie. Victor Ponta a promis 6% pentru educație și sănătate, dar în realitate a tăiat bani de la educație și sănătate. Victor Ponta a promis deblocarea posturilor în învățământul superior de stat și nu a onorat această promisiune. Victor Ponta a sacrificat, de dragul baronilor locali și pentru mituirea traseiștilor politici, domenii economice capabile să producă valoare adăugată mare și locuri de muncă precum infrastructura. Nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni faptul că PSD și Victor Ponta folosesc banii publici pentru a-și asigura avantaje în goana lor disperată după voturi. Nu contează culoarea politică sau orientarea ideologică, oricine este binevenit în marea familie pesedistă câtă vreme își declară simpatia și sprijinul pentru Victor Ponta. Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu sunt exemplele cele mai elocvente ale oportunismului, politicieni gata să renunțe la orice moralitate și să devină marionete ale PSD pentru a primi o demnitate publică în aparatul guvernamental.

Amnistiaţii şi graţiaţii se întorc printre noi?

Victor Ponta este un pericol nu doar pentru societatea românească, ci şi pentru economie. Promite pomeni peste tot, dar e incapabil să prezinte un proiect de buget pentru anul 2015. Aceste lucruri vor duce la împovărarea populației, economia se va contracta, iar anul viitor cetățeanul de rând va achita nota de plată pentru o campanie deșănțată. Dacă Victor Ponta va fi ales președinte al României, în 2015 ne așteaptă creșteri de impozite și taxe. În acest sens a venit și un avertisment al Comisiei Europene. Există pericolul renunțării la cota unică și revenirea la impozitare progresivă.
Cu Victor Ponta președinte există pericolul real de aservire a justiției corupților şi există pericolul evident să ne trezim cu toți corupții amnistiați și grațiați.

Amenințări indirecte şi presiuni

Care sunt cele mai mari derapaje ale campaniei electorale le va judeca fiecare român, pe cont propriu, şi le va sancţiona în 16 noiembrie, în cabina de vot. Se impune și o recapitulare a acestor tactici de a câştiga puterea absolută într-o ţară care a ieşit de sub dictatura comunistă în urmă cu 25 de ani şi riscă să ajungă de unde a plecat. Strategia electorală a PSD a cuprins chiar şi uciderea unor păsări care au fost aruncate în curtea sediului ACL din Capitală, la fel ca în anii ’40, când structurile naziste apelau la această tactică de ameninţare cu moartea.
Cu câteva zile în urmă, primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a îndemnat la război civil după ce a văzut că în Timişoara şi alte câteva oraşe mari lumea a ieşit în stradă să strige mesaje pro-diaspora şi împotriva şefului său de partid. „Toate televiziunile sunt în delir că au ieșit 2.000 de inși în stradă. Așa și? Mâine suntem capabili să strângem 20.000, fără probleme, doar la Craiova. O facem și noi? Facem razboi civil sau îl convinge cineva pe mutu’ ăla sa iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?”, a scris Vasilescu pe Facebook. Baroneasa de Craiova s-a declarat revoltată şi pe propriii colegi de la filialele din Ardeal, după primul tur al alegerilor, acuzându-i că nu sunt buni organizatori dacă nu ştiu cu cine votează fiecare român din zona lor de interes.

Intimidări pe bandă rulantă

În PSD Satu Mare, nervii au cedat şi adevărata strategie de acaparare a voturilor a fost expusă pe şleau: „Dacă vreţi să lucrăm bine împreună, bine, dacă nu cu asta basta. (…) Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. (…) Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă”, îi ameninţa liderul sătmărean al PSD pe colegii de filială, potrivit unei înregistrări obţinute de Gândul. Publicaţia scrie că pe lângă şefii de deconcentrate şi directorii de şcoală, preşedintele PSD Satu Mare spune că a vorbit cu „preasfinţitul” şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta. În caz contrar, pot să-şi ia adio de la fonduri, iar „preotesele” vor fi date afară. Să nu vă miraţi, aşadar, dacă la slujba de duminică veţi auzi îndrumare politică, nu îndrumare spirituală! Strategia pentru ziua votului aplicată în Satu Mare este valabilă în toate judeţele: activul de partid, directorii de deconcentrate, profesorii din judeţ sunt puşi să stea câte doi în faţa secţiilor de votare şi să vorbească cu oamenii, să îi îndemne să voteze cu Ponta.
În Timiş, lucrurile nu sunt diferite. De la reprezentanţi ai opoziţiei în secţiile de votare daţi afară de la serviciul unde conducerea este asigurată de reprezentanţii puterii, la maşini zgâriate, sms-uri de ameninţare, vandalizări, intimidări, hărţuiri, toate intră în categoria unei campanii electorale inimaginabile, campanie girată de candidat și de camarila sa de baroni, dornici să dețină puterea absolută.

Share
Published by
campanie@debanat.ro

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

O oră ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

2 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

2 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

2 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

2 ore ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

3 ore ago