Categories: PartideUltima ora

Popoviciu, propunere soc pentru sefia PDL Timis: Ghita Nastor, primarul din Gottlob

Rămasă fără președinte după demisia lui Constantin Ostaficiuc, filiala PDL Timiș își caută acum un nou lider. Deputatul Alin Popoviciu vine cu o propunere surprinzătoare: primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor. Popoviciu spune că Nastor este foarte respectat și la nivel central, putând fi un președinte la fel de bun ca Ostaficiuc.

În urmă cu exact o săptămână, Constantin Ostaficiuc și-a dat demisia din funcția de președinte al PDL Timiș și din cea de co-președinte al noului Partid Național Liberal. La acel moment s-a anunțat că, în câteva zile, conducerea centrală a partidului va desemna un președinte interimar. Momentan, frâiele organizației au fost preluate de secretarul general Dan Popa. Potrivit mai multor surse, acesta nu prea s-ar înhăma la președinția organizației, fie ea și interimară. Deși liderii filialei susțin că o nominalizare de la centru ar trebui să aibă și acceptul lor, o întâlnire la nivelul conducerii PDL Timiș n-a avut încă loc. Fie și pentru faptul că Dan Popa, după ce a fost uns lider interimar, a plecat… în vacanță.

În aceste condiții, viitorul PDL Timiș este discutat în diverse aripi ale organizației. În partid se fac tot felul de regrupări de forțe, toți fiind însă conștienți de un lucru: cu un lider slab, Nicolae Robu va călări și partea PDL-istă a noului PNL. La bursa zvonurilor, primul nume vehiculat pentru a prelua filiala este deputatul Alin Popoviciu, prim-vicepreședinte județean și vicepreședinte la nivel național. El afirmă că nu vrea acest lucru, fie și pentru faptul că are de rezolvat o problemă cu justiția, fiind cercetat penal într-un dosar referitor la un spațiu de la aeroport. „În momentul de față nu aș vrea să fiu președintele filialei. Președintele Ostaficiuc și-a dat demisia dintr-un anumit motiv, consider că același lucru nu m-ar îndreptăți pe mine acum. Trebuie să rezolv problemele pe care le am și după aceea pot să mă gândesc și la președinția filialei”, ne-a declarat Popoviciu. În schimb, el are o propunere surprinzătoare. „Dacă e să mă întrebați pe mine, mi-aș dori foarte mult să fie președinte primarul de la Gottlob, Ghiță Nastor, un om respectat nu numai de filiala din Timiș, ci de tot PDL-ul din țară. Este un om cunoscut în partid și cred că ar fi un președinte la fel de bun ca și Costi Ostaficiuc”, ne-a declarat Popoviciu.

Un alt potențial candidat la șefia filialei, dar și adversar declarat al lui Popoviciu, este Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare. De altfel, primarii de orașe, aflați în conflict cu tandemul Ostaficiuc – Popoviciu, s-au retras din Biroul Județean, dar asta nu i-a împiedicat să aducă scoruri foarte bune pentru partid. „Nu știu dacă aș putea să fiu președinte și oricum nimeni nu mi-a propus nimic până acum. Ar trebui să avem o ședință lărgită a filialei și să alegem un om care să aibă consimțământul tuturor. Acest lucru ar trebui făcut cât mai repede”, ne-a declarat Groza. O altă variantă vehiculată este desemnarea unui lider din exteriorul filialei, de la centru sau o personalitate publică din Timișoara. Popoviciu ar agrea această versiune. „Dacă ar fi un om OK, da! Știu că s-a vehiculat, pentru că sunt unul dintre cei care a și propus acest lucru”, spune deputatul. În schimb, Groza nici nu vrea să audă. „Am auzit și eu această prostie. Nu sunt deloc de acord cu ea. Trebuie să avem un președinte dintre noi, nu din afară”, ne-a spus acesta.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago