Arhiva pentru eticheta: electorala

Victor Ponta – candidatul cu palmares negru (P)

Victor Ponta – candidatul cu palmares negru (P)

Dezinformare, manipulare, ameninţări, şantaj, abuz de funcţii, dare de mită, minciuni, folosirea de bani publici – acestea sunt caracteristicile principale ale campaniei pentru PSD-istul Victor Viorel Ponta. Datele certe arată că România lui Victor Ponta înseamnă corupţie, retrocedări ilegale de păduri, trafic de influenţă, ofiţeri acoperiţi, baroni locali.

De zece lei speranta. Mai luam plasa cu USL?

Uniunea Social Liberală a cerut Biroului Electoral Central să lămurească ce-a vrut legiuitorul să spună când și-a propus să reglementeze problema cadourilor electorale. Sau când legiuitorul nu și-a propus să reglementeze nimic, ci doar să arate lumii cât de tare îl doare în fund de fenomenul mitei electorale. Privit din elicopterul lui Dan Diaconescu, gestul liderilor USL pare unul foarte normal.

Talentatul domn Bacala

Domnul prefect Mircea Băcală este un actor desăvârșit. Cu atât mai desăvârșit cu cât el nu înțelege rolurile pe care le joacă, roluri puse în scenă de alți producători, regizori, scenariști. El e actor și atât. De exemplu, săptămâna trecută, cu fața sa imperturbabilă de Buster Keaton juca, scrâșnind din dinți, rolul unui incoruptibil și sever om al legii.

Ce face campania electorala din om!

Tot efortul sacrificatului Boc de a ajunge în memoria populară un fel de Leszek Balcerowicz al reformei din România e pe cale să se ducă pe sfânta drâmbă din calcule ce țin prea puțin de sănătatea economiei naționale. Ce s-a schimbat atât de spectaculos în țara asta încât președintele Băsescu și premierul Ungureanu să ajungă la concluzia că statul își poate permite majorări salariale abrupte în aparatul bugetar?

Eu cu cine nu votez?

Pe vremea lui Ceaușescu, la o carte bună, librăreasa îți băga pe gât și vreo plenară lărgită ori lucrarea vreunui lăutar pecerist, iar o portocală capitalistă se garnisea în comerțul socialist cu o cutie de crevete de origine sănătoasă, vietnameză. La liber nu prea găseai nimic apetisant. Carne mușchiuleț mâncai doar dacă știai cui să dai 80 de lei pe kilogramul scos fraudulos pe cracul pantalonului de la Comtim.

Scufita Rosie, ce-ai in cosulet? – Pomeni electorale, lupule!

Dacă arunci o scurtă privire pe schiţa proiectului de lege pe care Victor Ponta vrea să-l propună Parlamentului pentru viitoarea tură de scrutinuri locale şi naţionale, din 2012, ai fi tentat să zici că liderul PSD îşi taie craca de sub picioare, cerând penalizarea mai aspră a acordării de pomeni electorale.

Top