Categories: JustitieUltima ora

Afaceristul Florin Maran, trimis in judecata! A restituit deja mai mult de jumatate din prejudiciu

Patronul firmelor Tehnocer și Dateco, Florin Măran, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de patru infracțiuni. Alături de el vor mai apărea în fața instanței, respectiv Tribunalul Timiș, încă 15 inculpați.

Campion al contractelor cu Consiliul Județean Timiș, cunoscutul afacerist Florin Măran a fost trimis în judecată pentru mai multe ilegalități făcute împreună cu deja celebrii țigani evazioniști din Strehaia. Procurorii DNA au găsit în sarcina sa nu mai puțin de patru infracțiuni, după cum urmează: constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani și uz de fals în formă continuată. Măran este judecat în stare de arest la domiciliu. Alături de el au mai fost trimise în judecată 15 persoane, printre care administratorul firmei Dateco, Marcel Ladislau Adler, administratorul firmei Tehnocer, Francisc Ioan Toth, membri ai clanului Stănescu din Strehaia și alții. Procurorii au evaluat prejudiciul adus statului în acest caz la 12,3 milioane de lei, adică aproximativ 2,9 milioane de euro.

„O parte din suma provenind din evaziune fiscală a fost transferată succesiv prin conturile unor persoane juridice, iar ulterior a fost remisă inculpatului Măran Florin Dănuţ şi reintrodusă în circuitul civil în scopul însuşirii ei de către acesta. În demersul de a obţine, în mod ilicit, avantaje pecuniare mai multe, inculpatul Măran Florin Dănuţ a pus la punct un mecanism complex, prin intermediul căruia a obţinut diferite sume de bani care, în realitate, trebuia să fie achitate statului român cu titlu de impozite şi taxe”, se arată în rechizitoriul DNA. În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus măsura sechestrului asigurator asupra a două imobile situate în judeţul Timiş. Unul este evaluat la 1,16 milioane de euro, iar altul, la 1,13 milioane de euro. Din prejudiciul reținut în sarcina sa, Măran a achitat până la data întocmirii rechizitoriului suma de șase milioane de lei, iar în momentul sesizării instanței, alte două milioane de lei.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

O oră ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago