Categories: Klaus Vaterland

Bigamia Dacianei

Dedublarea lui Victor Ponta între „versiunile” deputat și prim-ministru a făcut deliciul publicului atunci când se discuta despre proiectul minier Roșia Montană. Nu știu dacă pe fondul unor tulburări psihice sau doar așa, din joacă, Victor Ponta a mai suferit multiple dedublări de personalitate în timpul carierei sale politice. Se spune că Victor a fost spion, iar Viorel, procuror. Apoi, că Viorel era pesedist și purtător de cuvânt al lui Mircea Geoană, iar Victor rebelul s-a dat șmecher și a votat cu candidatul dreptei în 2009. Mai nou, lupta care se dă în interiorul președintelui PSD se duce între Victor al baronilor din vremurile bune și Viorel reformatorul de partid. Cireașa de pe rahat este însă umanizarea lui Victor-Viorel prin recunoașterea voalată a plagiatului. Doctorul nu mai este doctor pentru că așa vrea politicianul Ponta. Brusc, fără consecințe, doar așa, că dumnealui ne-a făcut un favor să devină un individ cu față umană.

Nu vreau să-l osândesc suplimentar pe Victor Ponta pentru scăpările tinereții. Mai toți am pus mâna pe o fițuică la școală. Și acela este furt, la urma urmelor. Ce mă surprinde însă la liderul PSD este lejeritatea cu care tratează omul problema. Învinsul Victor din alegerile prezidențiale a uitat complet de favoritul Viorel din campania electorală, cel care, arogant cum îi stătea bine unui mâncător de popcorn, l-a abordat pe Iohannis cu informația (falsă, evident) că Înalta Curte l-a spălat de acuzația de plagiat. Acum unul dintre ei, nu știu care, Victor sau Viorel, spune că după terminarea carierei politice va reveni la studiu și își va lua titlul de doctor „pe bune”. Ceea ce ne duce cu gândul că Înalta Curte bate câmpii, că ministrul Educației, care a făcut și desfăcut comisii pentru salvarea lui Ponta de acuzații, pare acum un papagal și mai viu colorat.

Poporul se înviorează la gândul că Victor își recunoaște greșelile, iar o greșeală asumată ar trebui să fie primul pas spre o schimbare de mentalitate. Și fără să fiu fan socialist, m-aș bucura ca PSD să se modernizeze sub conducerea unui președinte reformist. Ar fi o obligație pentru PNL-PDL să țină pasul cu schimbarea clasei politice, să nu rămână ele cuibul cu corupți și incompetenți, iar peste ani să plătească prețul plătit în atâtea rânduri de PSD. Dați-mi voie să nu mă aștept să se întâmple așa ceva sub schimbarea la față a lui Victor și-a lui Viorel. Este limpede că doar un dezechilibru sau o mitomanie cronică te-ar putea face să îți schimbi atitudinea cu 180 de grade în atâtea rânduri și la așa scurt timp.

Nu poți renunța la titlul de doctor printr-un anunț, să spui că ai plătit prețul politic, iar vinovățiile să dispară peste noapte. Mă întreb ce-ar fi fost din toată schimbarea asta la față a liderului PSD Victor, dacă Viorel ar fi câștigat alegerile prezidențiale. Își mai recunoștea plagiatul? Vorbea astăzi de propriile greșeli, de infinitele aroganțe? Nu am încredere că Victor Ponta va putea transforma PSD, din simplul motiv că propria transformare nu este deloc credibilă. Pe de altă parte, PSD a arătat în atâtea rânduri că nu poate fi schimbat. El te schimbă, aia da!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

O oră ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

19 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

22 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

22 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

22 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

22 de ore ago