Categories: Social

In jur de 500 de revolutionari, onorati de CJ Timis, Lorin Fortuna a scos o parte dintre ei din sala

Nicio aniversare a Revoluției din 1989 fără un scandal cât de mic între revoluționari. Miercuri a fost rândul festivității de la Consiliul Județean Timiș, unde o parte din participanți a părăsit sala din cauza discursului lui Lorin Fortuna. Primarul Nicolae Robu a lipsit, deoarece era plecat la București.

Consiliul Județean Timiș a organizat, miercuri după-amiază, o ceremonie festivă, dedicate comemorării a 25 de ani de la Revoluția din 1989. Aceasta a avut loc în Sala Multifuncțională a instituției, unde s-au înghesuit câteva zeci de revoluționari, dar și oficiali. Au fost invitați, de asemenea, toţi prefecţii şi subprefecţii, toţi preşedinţii şi vicepreşedinţii CJ şi toţi primarii şi viceprimarii Timișoarei, din 1990 încoace. Actualul edil, Nicolae Robu, a lipsit de la eveniment, fiind plecat la București, unde urmează să fie ales, joi, președintele PNL. A participat însă la ceremonie – și a luat și cuvântul – fostul primar Gheorghe Ciuhandu. Primul revoluționar care a vorbit a fost celebrul Lorin Fortuna, care, evident, nu a reușit să se încadreze în cele trei minute alocate de organizatori. Aplaudat de o parte din participanți, admonestat însă de alții, Fortuna n-a vrut să se oprească din vorbit până n-a terminat ce avea de spus. Oricum, o parte din revoluționari au ales să părăsească sala, după ce Lorin Fortuna a spus că „generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost amantul oficial al Elenei Ceaușescu”

Discursurile au continuat circa o oră și jumătate, fiind „pigmentate” pe alocuri cu aplauze, dar și cu huiduieli, depinde de cine se afla la microfon. Au primit plachete din partea CJ nu mai puţin de 12 organizații: Asociaţia Victoria a Luptătorilor în Revoluţie, Asociaţia Frăţie, Egalitate, Colaborare, Frontul Salvării Naţionale, Asociaţia Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989, Asociaţia 16 Decembrie, Asociaţia Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţie, Asociaţia Forumului Revoluţiei din Decembrie 1989 Libertatea Timişoara, Asociaţia Revoluţia 1989, Asociaţia Liga Naţională a Luptătorilor Participanţi în Revoluţia Română și Asociaţia Luptătorilor în Flacăra Revoluţiei Lugoj 1989. În zilele următoare vor primi diplome aproape 500 de revoluționari, însă aceștia le vor ridica de la sediile asociațiilor din care fac parte. Finalul i-a aparținut tot lui Lorin Fortuna, care a spus că „dacă nu eram așa cum suntem, poate că n-am fi avut revoluție la Timișoara”…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 minute ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

15 minute ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

25 de minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

46 de minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

2 ore ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago