Categories: Politicieni

26 de milioane de euro pentru Timisoara, atrase de parlamentarii PDL

Parlamentarii PDL de Timiș au reușit să impună în comisiile reunite trei amendamente la bugetul de stat prin care vor fi alocate 26 de milioane de euro pentru tot atâtea proiecte din Timișoara. Este vorba de o sală de sport polivalentă, un bazin olimpic și reabilitarea termică a mai multor clădiri.

Cei trei parlamentari PDL de Timiș au reușit să-și impună punctul de vedere în comisiile reunite ale Parlamentului, susține deputatul Cornel Sămărtinean. S-a reușit astfel majorarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale pe anul 2015 prin trei amendamente, suma totală fiind de 114,5 milioane de lei, adică aproximativ 26 de milioane de euro. Cele trei obiective pentru care au fost aprobate fonduri pentru anul viitor sunt o sală polivalentă cu o capacitate de 14.000 de locuri, unde vor putea fi organizate meciuri de campionate europene și mondiale – 20.2 milioane de lei, reabilitare termică a clădirilor – 38,2 milioane de lei, construirea unui bazin olimpic pe Bd. Rebreanu – 56 milioane de lei. Parlamentarii PDL au propus și alte amendamente la Legea bugetului, dar acestea au fost respinse. Ele vizau finanțarea unor obiective precum centura de sud a Timișoarei, reabilitarea Gării de Nord sau Centrul Intermodal etc. Cele trei amendamente la buget aprobate mai trebuie să treacă acum hopul votului din plenurile reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. „Este numai o bătălie câștigată și, pentru ca acești bani să ajungă la Timișoara, avem nevoie ca toți colegii deputați și senatori de Timiș să se implice și să voteze în plenul reunit a Parlamentului ca aceste proiecte pentru Timișoara să devină realitate”, ne-a declarat Sămărtinean.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

10 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

11 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

13 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

14 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

16 ore ago