Categories: Primăria Timişoara

„Marea asfaltare” din Ciarda Rosie s-a blocat in… niste stalpi / FOTO

Lucrările la drumurile din Ciarda Roșie s-au oprit din nou. „Vinovați“ de stagnare sunt niște stâlpi ai primăriei și ai Enel, care blochează continuarea activității. Aceasta se întâmplă după o lungă perioadă de timp în care constructorul n-a prea făcut nimic la această investiție care trebuia finalizată pe 12 noiembrie.

În luna februarie, primăria anunța cu surle și trâmbițe începerea „marii asfaltări” din Ciarda Roșie. Lucrările urmau să fie terminate pe data de 12 noiembrie, pentru ca iarna să-i prindă pe locuitorii din zonă cu drumurile nou-nouțe. Amplasamentul pentru amenajarea zonei str. Petuniei – str Magnoliei a fost predat de primărie pe data de 6 februarie, însă lucrările sunt departe de-a fi finalizate, iar cei din zonă vor mai traversa o iarnă în noroi și băltoace. De fapt, mlaștina va fi mult mai mare decât anul trecut, fiindcă au fost scoase vechile dale. Execuția lucrării a fost încredințată firmei Bau Center Vest, patronată de cunoscutul om de afaceri Georgică Cornu. Potrivit contractului, este vorba de 1.620,84 metri de stradă, pentru care municipalitatea achită 4,3 milioane de lei.

Dacă în vară, când era timp prielnic, constructorul nu s-a omorât cu firea, la atenționarea primarului Nicolae Robu, că nu se va da o păsuire mai mare de trei săptămâni la termenul de 12 noiembrie, firma s-a apucat mai serios de treabă. Acum a intervenit o altă problemă. Potrivit constructorilor, lucrarea nu poate înainta din cauza mai multor stâlpi amplasați pe traseul viitoarei străzi. Unii dintre ei aparțin ENEL, iar alții sunt de iluminat, aparțin primăriei și au fost montați de AEM. Cei de la Bau Center afirmă că au sesizat primăria de trei luni, însă nu au primit niciun răspuns. Pentru ca paharul să fie plin, constructorul a făcut niște drumuri provizorii tehnologice pe terenuri private, Proprietarii sunt tot mai revoltați, solicitând eliberarea grabnică a terenurilor. Ca atare, ceea ce trebuia să fie „marea asfaltare” din Ciarda Roșie a devenit un mare chix. Locuitorii din zonă regretă acum chiar faptul că au început aceste lucrări, în urma cărora a rămas o mlaștină mai mare decât în anii precedenți.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

6 minute ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

59 de minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

2 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

6 ore ago