Categories: PartideUltima ora

PSD, si batut, si ingropat in datorii

În condițiile în care a pierdut lamentabil alegerile prezidențiale, PSD a avut, de departe, cea mai costisitoare campanie electorală. Datoriile acumulate de social-democrați sunt de trei ori mai mari decât ale celorlalte partide la un loc.


Partid care nu mai poate de grija săracilor din țară, PSD a avut o campanie deșănțată în privința costurilor. E vorba aici de cifre oficiale, fiindcă, adunând și banii dați „la negru”, cheltuielile PSD din campanie au fost mult mai mari. Potrivit Mediafax, PSD a intrat în alegeri cu venituri de 6,4 milioane de lei, având însă cheltuieli de peste 20,1 milioane de lei. Cele mai multe cheltuieli pentru Victor Ponta au fost „tipăriturile și materialele promoționale” – peste 10 milioane de lei, apoi publicitatea stradală – peste 6,5 milioane de lei, în timp ce publicitatea la TV, radio, presa scrisă s-a ridicat la aproape 2,4 milioane de lei. Aici se poate adăuga însă faptul că, de exemplu, RTV și Antena 3 au prestat pe gratis de dimineața până seara pentru Ponta, dar tot degeaba. Una peste alta, după niște alegeri pierdute la scor, PSD a rămas cu datorii de aproape 14 milioane de lei. În condițiile în care se pregătește scoaterea PSD de la guvernare și, implicit, decuplarea de la conductele cu bani ale statului, e posibil ca social-democrații să intre într-un mare colaps financiar.

Alianța Creștin Liberală, dintre PNL și PDL, a cheltuit în campanie de aproape trei ori mai puțini bani decât PSD, respectiv 7,29 milioane de lei. Evident, și cu mult mai mult folos decât PSD, atâta timp cât Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Veniturile celor două partide au fost de 5,02 milioane de lei, fapt ce conduce la un deficit de 2.730.481 de lei. ACL a avut cele mai multe cheltuieli cu tipăriturile și materialele promoționale – 2,8 milioane, urmate de publicitatea stradală – 2.38 milioane și publicitatea în presă, radio și TV -854.208 de lei.
PMP și Elena Udrea au cheltuit în campanie 1,82 milioane de lei, având venituri de 1,27 milioane, astfel că au rămas cu datorii de 663.918 de lei. Călin Popescu Tăriceanu a rămas cu datorii de 492.106 de lei, după ce a cheltuit în campanie 1,35 milioane, având venituri de 861.259 de lei. Caz singular, Monica Macovei a rămas cu o datorie de doar 3.087 de lei, cheltuind în campanie 656.042 de lei, veniturile fiind de 652.674 de lei.

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

4 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

8 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

11 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

11 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago