Categories: SocialUltima ora

Robu canta la Ibiza, tiganii petrec in Timisoara

Retrospectivă cronologică (IV)

Pe nisipul din Ibiza, primarul Robu dă dovada talentului său artistic, compunând piesa „Ca marea”, bine primită de „criticii” muzicali ai primarului, care îi reproșează că și-a ratat cariera. În timp ce Robu compunea, țiganii o ardeau în deja tradiționalele paranghelii de vară. O vară de care „Varanul” Voiculescu s-a ascuns la „răcoare”.

1 iulie. Primarul Nicolae Robu îl „pedepsește” din nou pe Traian Stoia. După ce l-a lăsat fără Biroul Terenuri din subordine, acum îi ia cele două secretare. „De fiecare dată când se manifestă împotriva echipei, îi voi lua câte ceva”, explică Robu, supărat pe comportamentul lui Stoia de la ultimele două ședințe ale CL.
6 iulie. Se dau rezultatele la Bac. Rata de promovare în Timiș este de 56,09%, cu trei procente mai mică față de media națională – 59,06%. Cele mai tari licee ca medie de promovare sunt: CD Loga, Moisil și Colegiul Bănățean. Cele mai slabe sunt liceele din Biled, Orțișoara și „Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare, fără niciun promovat.
8 iulie. Un fost torționar al Gulagului românesc, Constantin Istrate, este descoperit la Peciu Nou. Institul de Investigare a Crimelor Comunismului face plângere penală la Parchetul ICCJ pe numele lui Istrate (88 de ani), fost adjunct al comandantului penitenciarului de la Gherla.
9 iulie. Universitatea „Mihai Eminescu”, pepinieră de cadre pentru PSD Timiș, este închisă de guvern.
14 iulie. Schimbări al ACS Poli. Liviu Anton este numit președintele clubului, Ioan Timofte primind funcția de manager sportiv. Cu trei zile înainte, în funcția de președinte fusese numit Ovidiu Maier. În Consiliul de Administrație își face apariția Stelu Iordache, consilier al lui Titu Bojin și aplaudac al lui Robu.

18 iulie. Noile trepte de 100.000 de euro ale Catedralei Mitropolitane, finalizate în luna aprilie, au intrat în… reparații. Jumătate din suma respectivă a fost aportul primăriei.
21 iulie. Klaus Iohannis este desemnat oficial candidat PNL pentru alegerile prezidențiale, în urma unui vot dat în Delegația Permanentă a partidului.
23 iulie. O firmă PSD-istă din Constanța, Polaris M Holding, aparținând unui apropiat al lui Radu Mazăre, primește pe tavă gestionarea gunoaielor din județ. Contractul se întinde pe 12 ani, valoarea totală fiind de 12 milioane de lei.
28 iulie. Senatorul PNL Petru Ehegartner se mută cu arme și bagaje în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, argatul lui Victor Ponta. El este urmat de puțin liberali, printre care Dan Bara și Ionel Patrichi.
1 august. Inundații în Timiș. Sunt afectate 18 localități, cele mai mari pagube fiind constatate la Gătaia, Șemlacu Mic și Șemlacu Mare. Două drumuri județene sunt închise.

3 august. Ziua Timișoarei este sărbătorită pe parcursul a… trei zile cu concerte, concursuri, expoziții etc. Se inaugurează Monumentul Rezistenței Anticomuniste de la Pădurea Verde, unde primarul Robu se lasă așteptat aproape o oră într-o căldură toridă de octogenari, foști deținuți politici.
6 august. Înainte de-a pleca în concediu la Ibiza, primarul Robu face o mutare în primărie. El îl schimbă din funcția de șef al Direcției Patrimoniu pe Martin Staia, în locul lui fiind numită Laura Koszegi.
8 august. Zi mare pentru Justiția din România! Dan Voiculescu este condamnat la zece ani de închisoare în Dosarul ICA. În aceeași cauză primește opt ani și timișoreanul Corneliu Popa, fost șef al ADS și locotenent al lui Ilie Sârbu. Prin sentință se pune sechestru pe mai multe clădiri aparținând „Varanului”, printre care și sediul Antena 3. Motiv pentru Maria Grapni și un grup de nostalgice ceaușiste să se plimbe prin Parcul Rozelor, cerând libertatea presei cu pancarte inscripționate „Antena 3 e aici”.
10 august. Începe sezonul nunților țigănești. Guță și compania se desfășoară la doi pași de primărie. Robu cere de la Ibiza stoparea parangheliilor. La una din nunți, țiganii fac și o „dedicație” celor care se arată deranjați de aceste manifestări grotești: „Să moară toți oamenii ăștia!”. Robu va susține ulterior că situația a fost mult mai sub control decât în anii precedenți.
15 august. În drum spre casă, dinspre Ibiza, Robu postează pe Facebook o compoziție muzicală, intitulată „Ca marea”. Bucuros de modul în care a fost primită creația sa, Robu promite un întreg album, mai ales că ar avea „la sertar” 30 de compoziții. Multă lume regretă că Timișoara a pierdut un bun muzician, câștigând în schimb un edil mediocru.

19 august. A murit la Londra omul de afaceri Dinu Patriciu. Vechi liberal, el a fost ales deputat de Timiș la primele alegeri libere din 20 mai 1990.
25 august. Rocadă la instituțile din subordinea CJ Timiș. Dan Radosav lasă Muzeul Banatului pentru Muzeul Satului, în timp ce Claudiu Ilaș, fiul primarului PSD din Buziaș, face traseul invers. Deosebirea este că Ilaș a devenit titular în urma unui concurs, în timp ce Radoslav e interimar.
28 august. Guvernul adoptă controversata ordonanță a traseiștilor. În 45 de zile, orice ales local, primar, președinte de consiliu județean sau consilier, are voie să se mute de la un partid la altul.
28 august. Consiliul Județean Timiș a aflat în sfârșit ceea ce orice om cu mai mult de doi neuroni știa din start. Și anume că ambrozia n-a dispărut cu pliantele pe care instituția a dat 100.000 de lei.
30 august. ACS Poli începe cu dreptul campania de revenire în prima ligă, câștigând în deplasare la Mioveni cu 2-0.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

5 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

14 ore ago