Categories: SocialUltima ora

„Terorismul imobiliar al clanului Carpaci”, motiv de iesit in strada la Timisoara / Replica lui Robu

Timișorenii sunt invitați la un nou protest față de „expansiunea imobiliară a clanurilor țigănești”. Acesta va avea loc la finele lunii și a fost inițiat de Corneliu Vaida, cel care este și autorul moral al protestelor legate de Casa Mühle și al cererii de declarare a premierului Ponta drept persona non grata în Timișoara. UPDATE: Primarul Nicolae Robu susține că el acționează deja pentru recuperarea clădirilor și are și rezultate.

Expansiunea imobiliară a clanurilor țigănești prin metode ilegale poate fi considerată drept act de «terorism imobiliar»! Zecile de sesizări la administrația locală și la organele abilitate să aplice legea și să apere cetățeanul onest sunt fără niciun rezultat! Acesta – deocamdată – se dorește un protest virtual în Timișoara virtuală. În cazul în care până la sfârșitul lunii ianuarie 2015 nu vom avea poziții tranșante și răspunsuri publice ale Primăriei și Poliției, acest protest se va muta în stradă!”, a scris, pe Facebook, Corneliu N. Vaida. Protestul său se numește „Eu nu sunt Cârpaci! Tu ești timișorean?”. Timișoreanul explică și de ce a inițiat acest demers, scriindu-i inclusiv primarului Nicolae Robu. „Vreau să aflăm poziția și ce a întreprins primăria în legătură cu abuzurile imobiliare ale țiganilor din Timișoara, inclusiv ce stadiu de rezolvare are sesizarea penală făcută pentru casa Mühle. Dacă răspunsurile administrației locale nu vor fi satisfăcătoare, protestul se va transfera din Timișoara virtuală în Timișoara reală”, spune Vaida.

Momentan, protestul adună „adepți” pe Facebook, însă aceștia sunt așteptați, la finele lunii, în stradă. Corneliu N. Vaida este cel care, acum doi ani, a inițiat protestele în fața Casei Mühle. Locuința fostului florar imperial Wilhelm Mühle, monument istoric al Timișoarei, este acum într-o stare deplorabilă, după ce a încăput pe mâna clanului Cârpaci, care lasă cu bună știință imobilul să se degradeze, pentru a-l putea demola ulterior. În decembrie 2014, Vaida a inițiat și o petiție on-line pentru declararea premierului Victor Ponta persona non grata în Timișoara. Inițiativa nu a trecut însă de consiliul local.

Corneliu N. Vaida a postat un anunț referitor la acțiunea sa și pe pagina de Facebook a primarului Nicolae Robu. Răspunsul acestuia nu s-a lăsat prea mult așteptat. „Nu este corect să lăsați să se-nțeleagă că acapărările de clădiri de către țigani în zonele centrale ale Timișoarei s-au produs în ultimii ani! Nicio clădire nu a fost dobândită de nicio persoană din categoria la care vă referiți de când sunt eu primar! Dimpotrivă, am recuperat în instanță trei clădiri importante pierdute de primărie înainte de a fi eu primar! Deci, eu chiar duc o luptă în interesul Timișoarei, dar o duc acolo unde trebuie dusă, adică: în instanță, în limitele și cu armele statului de drept și de aceea am și rezultate”, a notat Robu. Replica lui Vaida a venit și ea imediat. „Departe de mine ideea culpabilizării actualei administrații în ce privește «retrocedările» dubioase. Singura mea problemă e că și de când sunteți dvs. primar, abuzurile țiganilor continuă aproape nestingherite! Ba chiar îndrăznesc să afirm că Poliția Locală doarme în bocanci pe banii noștri, iar Poliția Municipală, unde zac denunțurile penale, așteaptă să se elibereze bocancii de către Poliția Locală pentru a dormi și ei”, i-a răspuns Vaida. Acesta îl invită pe Robu să se alăture demersului său, în cazul în care nu este mulțumit de viteza de rezolvare a denunțurilor penale!

Citiți și: Protest in frig, la Casa Muhle

Citiți și: Petitie on-line pentru declararea lui Ponta persona non-grata la Timisoara

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago