Categories: Primăria Timişoara

Cat costa sa se vada Robu la televizor, in plenurile CL? Exact 544 de euro pe sedinta!

12 luni, 40 de plenuri transmise în direct, 100.000 de lei. Asta prevede proiectul „Participarea cetăţenilor la actul decizional”, varianta 2015, care va fi supus la vot în viitorul plen al CL Timișoara. Anul trecut, ședințele au fost transmise de Europa Nova, televiziunea lui Stelu Iordache, fostul consilier al lui Titu Bojin.

În iunie 2014, consilierii locali au aprobat proiectul „Participarea cetăţenilor la actul decizional”, care prevedea difuzarea în direct pe posturi de televiziune la nivel local a şedintelor de plen ale Consiliului Local Timişoara. Practic, au fost transmise în direct plenurile din lunile noiembrie şi decembrie 2014. „Atribuirea serviciului de transmisiune în direct s-a făcut prin cumpărare directă”, pe baza unui contract încheiat pe 6 noiembrie, precizează referatul întocmit de primărie. Ședințele au fost preluate de Europa Nova, televiziunea lui Stelu Iordache, fost consilier, până în decembrie, al președintelui CJ Timiș, Titu Bojin.

În viitorul plen, consilierii locali sunt invitați să voteze un proiect care prevede transmiterea a 40 de ședințe de plen, atât cât se estimează că vor avea loc în următoarele 12 luni. Consilierii locali se întâlnesc, în general, o dată pe lună, dar există și ședințe extraordinare. „Considerăm că suma necesară derulării acestui proiect este 100.000 lei, TVA inclus, alocată de la bugetul local. Această sumă a rezultat în urma studiului de piaţă efectuat în anul 2014, care a stat la baza procesului de cumparare directă care s-a desfășurat conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publica (…) respectiv 1.950 lei fără TVA, preţ pentru fiecare şedință de plen, cu durata între 2 – 5 ore”, se precizează în referatul care însoțește proiectul de hotărâre. Este foarte probabil ca viitorul contract să fie „prins” tot de Europa Nova.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

15 ore ago